Ábalos defensa els indults per alleugerir les tensions de convivència

El ministre i dirigent del PSOE recorda que el PSC no pactarà amb cap partit que defensi la independència

José Luis Ábalos
José Luis Ábalos

El ministre de Transports i secretari general del PSOE, José Luis Ábalos, defensa els indults al dirigents independentistes que es troben a la presó afirmant que “el Govern està obligat a tramitar-los, però no marca els temps, que estan determinats pels informes preceptius dels òrgans jurisdiccionals”. En aquest sentit, Ábalos defensa que Espanya “és un Estat de Dret amb separació de poders. El Govern respecta sempre les decisions dels tribunals i espera respecte de les decisions que prengui en l’àmbit de les seves competències. El Govern té l’obligació legal de tramitar els indults, i l’obligació moral d’alleujar tensions que puguin danyar la convivència”.

Per a Ábalos, en declaracions a La Vanguardia, “no es pot situar la convivència a la vora del precipici i continuar donant empentes al buit. Les eleccions representen l’oportunitat de començar a soldar la fractura social i política que la unilateralitat va provocar, de començar a cosir les ferides i inaugurar una nova etapa a Catalunya. És temps del retrobament i de la reconciliació. Estic esperançat i confiat que el 14-F obrirà un nou temps polític i institucional a Catalunya beneficiós per al conjunt dels catalans i dels espanyols”.

El ministre i dirigent del PSOE afirma que “els socialistes aspirem a guanyar les eleccions”, i recorda que “Miquel Iceta ja va avançar que el PSC no pactarà amb cap partit que defensi la independència i això implica que no formarà part d’una coalició amb Esquerra ni segellarà amb els republicans un acord de legislatura”. Malgrat això, Ábalos declara que “al que estem disposats és a donar suport a qualsevol espai que permeti normalitzar la situació política. Volem trencar els cadenats i donar curs a l’esperança. Cal construir ponts i no destruir-los i l’argamassa necessària per a fer-ho és el diàleg”.

El ministre Ábalos, davant la possibilitat que JxCat guany les pròximes eleccions catalanes i es torni a la unilateralitat, assegura que “sigui qui sigui el guanyador de les eleccions, ningú amb un mínim de sentit comú pot pretendre tornar a la casella de sortida com si res hagués ocorregut. Entossudir-se en l’error no és un signe d’humanitat sinó d’estupidesa. Per això, sigui com sigui el resultat a Catalunya l’obligació de tots els partits i del Govern serà treballar per la convivència”.

José Luis Ábalos, davant la qüestió de si els polítics condemnats pel procés independentista haurien de participar en la campanya, afirma que “la decisió no correspon al Govern sinó als tribunals, que són els qui determinen la seva situació penitenciària i els drets que els assisteixen. La meva opinió personal és que totes les veus han de ser escoltades. Deia Ernest Lluch que el Dret, utilitzat amb intenció política, pot i ha de donar més de si. Estic completament d’acord”. I sobre el fet que els partits independentistes portaran al Congrés la proposta d’una llei d’Amnistia que suprimeixi totes les condemnes vinculades al procés independentista, Ábalos ha respost que la posició del Govern és: “No estem en aquest escenari”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides