La dreta elogia el discurs del rei i UP i independentistes el critiquen

Pere Aragonès: "L'únic discurs que ens pot interessar de Felip VI és quan anunciï la fi de la monarquia"

Felip VI amb Joan Carles I
Felip VI amb Joan Carles I

La valoració del discurs de Nadal va per barris. Com era d’esperar, els elogis més encesos vénen de la dreta. Patit Popular, Vox i Ciutadans no estalvien floretes pel rei Felip VI i el seu missatge. El líder del PP, Pablo Casado, el definia com “impecable”. I ho justifica: “S’ha mostrat proper amb els espanyols que pitjor ho passen per la pandèmia i la crisi”. Un altre dirigent polític encantat amb les paraules de Felip VI va ser el líder de Vox. Santiago Abascal va compartir a Twitter una foto amb dos dels seus fills davant de la televisió veient a monarca. La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, no sigut menys i també va compartir a les seves xarxes socials part del missatge, en el qual es destacava que Espanya “tirarà endavant” d’aquesta crisi sanitària amb “esforç, unió i solidaritat”.

Per la seva banda, el president Pedro Sánchez i el vicepresident Pablo Iglesias, es van mantenir allunyats de cap valoració del discurs, com sí que havien fet en anys anteriors. Però des d’Unides Podem qui sí que va voler compartir la seva opinió va ser Pablo Echenique. El portaveu al Congrés ha criticat que el Rei no hagués “condemnat les activitats corruptes de Joan Carles I i la seva evasió fiscal”.

A Felip VI també li han plogut crítiques a Catalunya. Ahir mateix, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, escrivia: “El fill del rei (d)emèrit ha gosat fer esment a principis democràtics, principis morals i ètics i de coherència amb les seves conviccions i ni s’ha avergonyit”.

Avui, en l’ofrena al president Francesc Macià, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha titllat d'”allunyat de la realitat” el discurs. Ha criticat que el monarca va oferir un discurs de Nadal “que no es desmarca de la corrupció i que va parlar de la dictadura com a una època de desavinences”. I ha rematat: “L’únic discurs que ens pot interessar de Felip VI és quan anunciï la fi de la monarquia”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides