Després de Nadal, més restriccions de mobilitat per intentar frenar el creixement de la Covid

"El que fem ara, aquests dies, ha de determinar la cruesa de gener", adverteix la consellera de Salut, Alba Vergés

Catalunya té 2.000 nous casos diaris, aquest cap de setmana segurament ja arriba als 14.000 setmanals, acostant-se al doble dels que hi havia fa només dues setmanes. I encara falta cap d’any i reis, “una combinació diabòlica d’interacció social”, va definir Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública. Per tot plegat i per mirar de frenar el creixement que està experimentant la Covid-19 a Catalunya, Salut prepara nou paquet de restriccions, que anunciarà dilluns 28 de desembre. “Per tot això el dia 28 analitzarem la situació tenint en compte com estarem els dies 7 i 8”, diu Argimon.

La resposta a aquesta elevada xifra de persones contagiades que tornaran a posar en escac l’assistència primària, els hospitals, les seves urgències i especialment les seves unitats de vigilància intensiva, serà comú per a tot Catalunya. El tancament de la Cerdanya i el Ripollès des del passat dimarts a la nit es justifica perquè la situació a les dues comarques està fora de control, amb xifres elevadíssimes de contagi que es van intentar frenar sense èxit durant les dues setmanes anteriors.

Les mesures que es prenguin la setmana que ve a la vista de l’evolució de l’epidèmia seran en canvi per a tot el territori. “Haurem de pensar en què fer amb la mobilitat, que és la font d’una major interacció social, i no podem fer trossos, haurem de pensar de forma global. Catalunya tota, en conjunt, està en una situació molt delicada. No és com a l’estiu, quan el brot de Segrià. Llavors la mitjana a Catalunya era de 40 casos per 100.000! Ara tot el territori està malament”, recorda Argimon.

“El que fem ara, aquests dies, ha de determinar la cruesa de gener”, adverteix la consellera de Salut, Alba Vergés. “Hem aconseguit que el creixement sigui lent, però aquest creixement existeix”, confirma.

(Visited 636 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari