Quina ‘palanca’ internacional torna a tocar JxCat?

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan

Figures destacades de Junts estan dedicant-se, en clau electoral, a fer córrer que ERC pactarà un tripartit amb el PSC i Catalunya en Comú, i algunes miren també de desacreditar Espanya recuperant la comparació amb Turquia.

El fet que el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) hagi reclamat a Turquia l’alliberament de l’opositor Selahattin Demirtas ha estat aprofitat per una figura com Aleix Sarri, exassessor de Ramon Tremosa i ex-alt càrrec de Quim Torra que va quedar 11è a les primparies de Junts a Barcelona.

Sarri ha destacat que aquesta notícia ha coincidit amb l’aval del Tribunal Constitucional de la suspensió de Josep Rull i Jordi Turull com a diputats al Congrés en un tuit difós també per la diputada Míriam Nogueras. “Poden seguir, però això no quedarà així”, hi afirma l’exassessor de Tremosa a l’Eurocambra una setmana després del darrer revés de la justícia europea a un dirigent independentista.

El Tribunal de la UE ha avalat la setmana passada la retirada de l’escó a un eurodiputat electe com Oriol Junqueras, adduint que no té competència sobre les decisions de la justícia espanyola, en resposta a un recurs que havia presentat el líder d’ERC contra l’acceptació per part del president del Parlament Europeu, David Sassoli, de la retirada de l’escó.

Sarri, a més, ha esgrimit el fet que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, hagi carregat contra el TEDH, segons ell, posant “d’exemple l’estat espanyol”. “El mal que fa Espanya a la defensa dels drets humans i les minories és gravíssim”, ha assenyalat.

El que no ha especificat és que Erdogan s’ha referit a la il·legalització de Batasuna, acceptada pel TEDH, no al procés.

(Visited 6.049 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quina ‘palanca’ internacional torna a tocar JxCat?”

Feu un comentari