Quina ‘palanca’ internacional torna a tocar JxCat?

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan

Figures destacades de Junts estan dedicant-se, en clau electoral, a fer córrer que ERC pactarà un tripartit amb el PSC i Catalunya en Comú, i algunes miren també de desacreditar Espanya recuperant la comparació amb Turquia.

El fet que el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) hagi reclamat a Turquia l’alliberament de l’opositor Selahattin Demirtas ha estat aprofitat per una figura com Aleix Sarri, exassessor de Ramon Tremosa i ex-alt càrrec de Quim Torra que va quedar 11è a les primparies de Junts a Barcelona.

Sarri ha destacat que aquesta notícia ha coincidit amb l’aval del Tribunal Constitucional de la suspensió de Josep Rull i Jordi Turull com a diputats al Congrés en un tuit difós també per la diputada Míriam Nogueras. “Poden seguir, però això no quedarà així”, hi afirma l’exassessor de Tremosa a l’Eurocambra una setmana després del darrer revés de la justícia europea a un dirigent independentista.

El Tribunal de la UE ha avalat la setmana passada la retirada de l’escó a un eurodiputat electe com Oriol Junqueras, adduint que no té competència sobre les decisions de la justícia espanyola, en resposta a un recurs que havia presentat el líder d’ERC contra l’acceptació per part del president del Parlament Europeu, David Sassoli, de la retirada de l’escó.

Sarri, a més, ha esgrimit el fet que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, hagi carregat contra el TEDH, segons ell, posant “d’exemple l’estat espanyol”. “El mal que fa Espanya a la defensa dels drets humans i les minories és gravíssim”, ha assenyalat.

El que no ha especificat és que Erdogan s’ha referit a la il·legalització de Batasuna, acceptada pel TEDH, no al procés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quina ‘palanca’ internacional torna a tocar JxCat?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.