Neus Munté, la ‘sociovergència’ i el discurs d’ERC

La membre de la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona i cap de files de JxCat a la institució, Neus Munté, es va convertir fa uns dies en la cara més visible del suport a la presidenta de l’ens provincial i alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ara sospitosa d’estar involucrada en una trama de presumpta corrupció al seu ajuntament. I és que davant dels atacs i de les peticions de dimissió d’ERC i de Cs, Munté va sortir en defensa de “l’escrupolós respecte” a la presumpció d’innocència de la presidenta.

Al més pur estil de la clàssica sociovergència, el fantasma que voltava sempre per sobre dels temes més espinosos i que el mite diu que servia per tapar les vergonyes dels que van ser els dos grans partits a Catalunya, ara JxCat i PSC fan pinya perquè no s’hagi de rellevar Marín dels seus càrrecs a la Diputació, al seu partit i a L’Hospitalet.

I és que a JxCat li ha pesat més el pacte que té amb els socialistes per governar la Diputació que l’oportunitat de separar-se del darrer episodi de suposada corrupció política que ha saltat als jutjats. Justament aquesta sociovergència és la que està donant a ERC ales per retreure, de nou, el discurs de la por a un pacte entre JxCat i PSC a la Generalitat i apartar Esquerra. De fet, és la manera de contrarestar la por al tripartit que atia JxCat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides