Felip VI defuig l’autocrítica i passa de puntetes per l’escàndol de l’emèrit en el missatge de Nadal

El monarca centra el seu discurs en la urgència de superar la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19

En el seu missatge de Nadal, Felip VI ha eludit una referència explícita al seu pare, el rei Joan Carles I, i als escàndols que ha protagonitzat i que situen la monarquia en situació de crisi. S’ha limitat a reafirmar el seu compromís amb els “principis ètics i morals que els ciutadans reclamen de les nostres conductes”, afegint, això sí, que aquests principis “estan per sobre de qualsevol consideració, de la naturalesa que sigui, fins i tot de les personals o familiars”. Així, en un discurs centrat en la pandèmia, el monarca ha desaprofitat l’oportunitat de fer autocrítica. Catalunya ha estat l’altra gran absent del discurs.

Felip VI ha situat aquests valors ètics en el mateix pla que els principis democràtics -la Constitució- i “el compliment de les lleis” com a actius per fer front a les conseqüències de la pandèmia, a més de les esperades vacunes. El rei ha apel·lat a la necessitat d’afrontar el futur “amb confiança al nostre país i en el nostre model de convivència democràtica”. “Ni el virus ni la crisi econòmica no ens doblegaran” ha assegurat.

El cap de l’Estat ha demanat “un gran esforç col·lectiu” per superar els reptes sanitaris, econòmics i socials a què s’enfronta el país. “Superar-los constitueix un gran objectiu nacional que a tots ens ha d’unir”, ha remarcat Felip VI.

El rei també ha afirmat que Espanya compta amb “una societat forta” i un “Estat sòlid”; el suport de la Unió Europea per a la recuperació econòmica i el “sistema de convivència democràtica” garantit per la Constitució, “que tots tenim el deure de respectar”. En aquest punt, ha cridat al “retrobament i el pacte entre els espanyols”, amb referència al clima de crispació política regnant en la política espanyola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.