Els treballadors de Téléfoot fan un minut de silenci per denunciar el ‘menyspreu’ de Mediapro

La televisió creada per l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet està condemnada a tancar però ha de continuar emetent els partits de futbol de la Lliga francesa fins el 31 de gener

Pantalla de Téléfoot mentre els seus treballadors feien ahir, 23 de desembre, un minut de silenci

Els treballadors de la cadena de televisió Téléfoot, creada per la productora Mediapro, van fer un minut de silenci, ahir, dimecres 23 de desembre, abans de transmetre els partits de futbol de la Lliga francesa. Aquesta cadena, que es va posar en marxa fa quatre mesos, deixarà d’emetre després que Mediapro hagi renunciat a continuar gaudint dels drets de transmissió de la majoria de partits de la competició.

L’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet va adquirir aquests drets després de comprometre’s a pagar 828,6 milions d’euros. Aquesta quantitat s’havia de pagar fraccionada en vuit abonaments. Mediapro va fer front als dos primers abonaments -8,5 milions d’euros, el juliol, i 135,1 milions d’euros, el 5 d’agost- però va deixar de pagar el tercer -172 milions d’euros, el 5 d’octubre- i el quart -127,1 milions d’euros, el 5 de desembre. És a dir, devia ja quasi 300 milions a la Lliga del Futbol Professional (LFP), la qual cosa posava en perill de fer suspensió de pagaments molts equips i, per tant, el salari dels seus futbolistes. Finalment, Mediapro va renunciar als drets audiovisuals a canvi de pagar una multa de cent milions d’euros a la Lliga de Futbol francesa, acord que ha estat validat per un jutjat mercantil del tribunal de Nanterre i que comportarà el tancament de Téléfoot.

“Farem un minut de silenci, només un minut per a aquesta nit, davant del menyspreu i el silenci eixordidor del conciliador (Marc Sénéchal) que, òbviament, té una noció de conciliació molt particular i de la nostra patronal” Mediapro, va dir, ahir en directe, el presentador Thibault Le Rol just abans de començar la transmissió dels partits. Le Rol es va referir als 400 treballadors afectats pel tancament del canal: “Quatre-centes persones que com jo tenen una mica la impressió, ara mateix, aquesta temporada, de ser els caps de turc de la farsa, o més aviat els membres de l’orquestra Titanic, que segueixen tocant fins que s’enfonsa el vaixell. En el seu nom estic parlant aquest vespre i els agraeixo la seva professionalitat en aquest context tan especial, però també la seva dignitat”.

Els treballadors de Téléfoot s’havien plantejat fer vaga però la van desconvocar després que Mediapro France els prometés que en recol·locaria el màxim possible en altres departaments de l’empresa o els pagaria elevades indemnitzacions pels acomiadaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides