Militars en actiu donen suport als militars retirats que proposaven afusellar 26 milions d’espanyols

En grup de WhatsApp de 121 oficials i sotsoficials s'afirma que aquest "és el sentiment de molts"

Militars en actiu de l'Exèrcit de l'Aire
Militars en actiu de l'Exèrcit de l'Aire

Un grup de militars en actiu justifiquen en un xat de WhatsApp els missatges colpistes que es van filtrar d’un altre grup, en la mateixa xarxa social, de militars retirats en el qual defensaven l’afusellament de 26 milions d’espanyols i l’enderrocament del govern presidit per Pedro Sánchez. Els militars en actiu fan costat les proclames colpistes dels seus companys jubilats perquè afirmen que “és el sentiment de molts”.

Els militars en actiu són 121 oficials i sotsoficials que participen d’un grup de WhatsApp originalment organitzat per membres de la IX Promoció de Sotsoficials d’Artilleria, els quan van cursar els seus estudis entre el 1982 i el 1985 en l’Acadèmia de Fuencarral (Madrid), segons ha avançat Público.

Entre els missatges publicats del xat, destaca el d’un participant que s’identifica com a Militar Alberto Vázquez i que enllaça una notícia falsa d’un digital d’extrema dreta on s’afirma que el talp que va alertar sobre el xat colpista és el tinent coronel José Antonio Domínguez, el qual relacionat amb el vicepresident segon i líder de Podemos, Pablo Iglesias. El tinent coronel Domínguez ha desmentit públicament tenir res a veure amb el tema.

Militar Alberto Vázquez diu: “Confio que en aquest xat no hi hagi cap traïdor fdlgp que denunciï els seus companys en el pitjor estil com aquest individu sense valors. Un xat privat i on es pot dir el que cadascú vulgui, sense que ningú hagi d’esperar el favor ni témer l’arbitrarietat de ningú, en ús dels seus deures i llibertats individuals, que res tenen a veure amb el respecte que com a militars guardem a la Constitució i a les lleis, no com aquesta gentussa que les retorcen com volen per veure si de pas acaben amb la nació i el rei”.

Malgrat que el tinent coronel Domínguez ha negat ser qui ha filtrat el contingut del xat colpista, Militar Alberto Vázquez afegeix que “jo em pregunto com pot, un tío que és militar, d’alta graduació, mínimament instruït i viscut, als seus seixanta anys, ser comunista? Sent com és el comunisme el sistema polític inventat per l’home més genocida, més aniquilador de la llibertat humana, més contra Déu i els homes que hagi vist l’ésser humà?”.

(Visited 516 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari