Llargues cues per entrar al Ripollès i la Cerdanya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, creu que caldrà “fer un replantejament en un moment o altre” de les restriccions adoptades al conjunt de Catalunya

Control policial

Després que el govern català comparegués aquest dimarts al vespre per anunciar el confinament perimetral del Ripollès i de la Cerdanya arran de la forta propagació del coronavirus, a  primera hora d’aquest dimecres ja hi havia cues quilomètriques en alguns accessos d’ambdues comarques.

Les retencions, que han començat a les 7 del matí, s’han concentrat en punts estratègics com l’entrada sud de Ripoll a la C-17 o el túnel de Cadí, on els Mossos d’Esquadra han establert un control a la boca nord.

Els agents policials aturen als conductors per comprovar que es desplacen per algun dels motius permesos (qüestions laborals, raons sanitàries, recollida de menors, cura de persones dependents…). En aquest sentit, els vehicles que no compleixen els requisits establerts han de retrocedir.

Sobre les restriccions adoptades en el conjunt de Catalunya, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que caldrà reconsiderar les mesures adoptades per l’executiu català: “Ens haurem de fer un replantejament en un moment o altre”.

En una entrevista a Rac1, Argimon ha advocat per mesures “generals a tot el territori i un perimetratge comarcal que sigui efectiu” i que no permeti anar a segones residències.

D’altra banda, ha lamentat que després del pont de la Constitució les xifres de contagis s’hagin disparat per quatre i ha afirmat que hauria adoptat restriccions “de més impacte” de cara a Nadal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides