La Fiscalia suïssa estima que el rei emèrit i Corinna compartien negocis per 82 milions

El fiscal Yves Bertossa els atribueix a ingressos procedents de l'Aràbia Saudita, Kuwait, Bahrain, el Marroc i Mèxic

Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

La investigació de la Fiscalia suïssa xifra en més de 82 milions d’euros els negocis compartits pel rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, i la seva examant Corinna Larsen, publica La Vanguardia citant un document remès pel fiscal Yves Bertossa al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón.

Segons la mateixa informació, els fons corresponen a comptes, societats i fundacions compartits a l’Aràbia Saudita, Kuwait, Bahrain, el Marroc i Mèxic. Una part d’aquests diners van anar a parar a comptes bancaris vinculats amb Joan Carles I, mitjançant fundacions, o es van canalitzar per estructures mercantils del rei emèrit cap a comptes vinculades amb Corinna Larsen.

La Fiscalia suïssa, especifica La Vanguardia, destaca que Larsen, per exemple, va cobrar 4,1 milions d’euros per uns suposats treballs a Kuwait i va rebre uns terrenys valorats en 1,6 milions donats pel rei del Marroc, després que Joan Carles I visités l’emir kuwaitià, per bé que Larsen va justificar davant la Fiscalia els diners adduint que va facilitar contactes entre persones, en particular per a l’establiment d’empreses a l’Orient Mitjà.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari