Presidència licita un servei de seguiment exhaustiu dels mitjans a dos mesos de les eleccions

La Direcció General de Comunicació dedica 231.000 euros a tenir informació del que publiquen sobre l’acció del Govern 216 diaris, revistes, ràdios, televisions i portals digitals, a partir de l’1 de gener

Portades de diaris que es venen a Catalunya

La Direcció General de Comunicació del Govern de la Generalitat, que depèn del departament de Presidència, ha fet públic, aquest 14 de desembre, l’anunci de licitació d’un “servei de seguiment de mitjans de comunicació i xarxes socials. Els mitjans de comunicació inclosos són: canals de televisió o ràdio, premsa escrita impresa o digital”. En la descripció de la prestació s’explicita que “el servei de seguiment es materialitzarà en el proveïment a la Direcció General de Comunicació del Govern de la Generalitat de Catalunya de continguts en formats de vídeo, àudio, text o PDF i d’anàlisis qualitatius”. Les informacions que interessen a Presidència són “els continguts d’interès per al Govern i l’administració de la Generalitat de Catalunya”.

La licitació es divideix en dos blocs: un centrat en el seguiment de les informacions aportades pels mitjans analitzats i l’altre, a les xarxes socials d’Instagram, Twitter i Facebook. Els continguts de les xarxes socials seran seleccionats, segons les clàusules de la licitació, si compleixen alguna de les següents condicions: “Per afectar, al·ludir o valorar el Govern de la Generalitat, els organismes que en depenen o les persones que el conformen, de forma explícita o implícita; per valorar una acció, competència o mesura del Govern de la Generalitat o per manifestar una amenaça o desqualificació que pugui constituir un il·lícit penal vers persones membres del Govern de la Generalitat”.

El pressupost base de la licitació és de 115.869,60 euros, repartits entre els 83.320,60 euros del primer lot i els 32.549 del segon. La durada del contracte seria d’un any, prorrogable a dos, amb la qual cosa el pressupost es duplicaria fins els 231.739,20 euros. La voluntat de la Direcció General de Comunicació del Govern, de la qual n’és responsable Jaume Clotet, és que aquest servei estigui funcionant ja el proper 1 de gener, un mes i mig abans de les eleccions al Parlament. Sembla, per tant, que el departament de pressa per disposar de les informacions recollides per aquest servei. Una pressa que confirma que l’obertura de pliques per conèixer les candidatures a oferir-lo s’hagi fet l’endemà de la publicació de la licitació del concurs.

Jaume Clotet vol tenir informació puntual i exhaustiva del que informin sobre Catalunya 9 canals de televisió, 4 emissores de ràdio, 22 mitjans de premsa escrita i 181 mitjans digitals. Els 9 canals de televisió són BTV, TV3, 3/24, 8TV, La Sexta, Tele5, TVE1, Antena 3 i Cuatro. Les 4 emissores de ràdio són RAC1, Catalunya Ràdio, SER Catalunya i Catalunya Ràdio. Els 22 mitjans de premsa escrita són La Vanguardia (edicions en català i castellà), El Periódico (edicions en català i castellà), Ara, El Punt Avui, L’Esportiu, Sport, El Mundo Deportivo, El 9Nou, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Regió 7, Segre (edició en català), La Mañana, El País (edició en català), El Mundo (edició catalana), ABC (edició catalana), La Razón (edició catalana), Expansión, El Economista, Cinco Días, Marca i As.

Pel que fa a la premsa digital, l’empresa que contracti Presidència haurà d’analitzar diàriament la informació que aparegui en mitjans catalans com vilaweb.cat, elmon.cat, naciodigital.cat, elnacional.cat, lamira.cat, racocatala.cat, catalunyadiari.com, catalunyaplural.cat, catalunyapress.cat, larepublica.cat, e-noticies.cat, les edicions digitals dels diaris i publicacions amb presència a Catalunya i 61 mitjans estrangers. Entre els mitjans estrangers hi ha els principals mitjans dels Estats Units, Gran Bretanya, França, Alemanya, Itàlia o Bèlgica i també de Romania, Escòcia, la Xina, Israel o de països àrabs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides