La Fiscalia esgrimirà la Constitució contra els indults generals

Els informes de Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza, Fidel Cadena y Jaime Moreno són desfavorables als dirigents del procés condemnats per sedició

El fiscal del Suprem Javier Zaragoza
El fiscal del Suprem Javier Zaragoza

Els fiscals del Tribunal Suprem que van intervenir en el judici del procés, Consuelo Madrigal, Javier Zaragoza, Fidel Cadena i Jaime Moreno, esgrimiran contra la concessió d’indults generals als dirigents independentistes el fet que els prohibeix la Constitució, avança El Mundo.

Segons aquesta informació, els fiscals estan enllestint escrits que s’oposen a la concessió, per part del govern espanyol, de la mesura de gràcia als presos independentistes condemnats pel delicte de sedició a penes de 9 a 13 anys. Manuel Marchena, el president de la Sala Segona del Suprem, rebrà els informes dels fiscals els pròxims dies.

Aquesta sala es va alinear amb el criteri de la Fiscalia quan va considerar prematura la concessió de la semillibertat mitjançant la via de l’article 100.2 del reglament penitenciari i la classificació en tercer grau als dirigents del procés, cap dels quals ha complert encara la meitat de la seva condemna.

Pel que fa a l’oposició del Ministeri Públic als indults, afegeix El Mundo, els escrits no només reflecteixen que la Constitució prohibeix expressament els indults generals, sinó que esgrimeixen que els dirigents del procés no han demostrat penediment i que els fets pels quals se’ls va condemnar van ser considerats especialment greus.

Discrepància ERC-Unidas Podemos
D’altra banda, segons publica Vozpópuli, la pressió que exerceix Unidas Podemos sobre el PSOE per facilitar els indults als presos ha generat malestar a ERC, que troba que és una maniobra que genera efectes contraproduents.

De fet, amb les eleccions catalanes a l’horitzó, ERC creu que Jaume Asens ha tensat massa la corda amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a qui ha reiterat que “no podem esperar més”. Paral·lelament, els comuns es van abstenir al Parlament de Catalunya en la recent votació d’una proposta de resolució simbòlica favorable a una nova llei d’amnistia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides