Quin ha estat el darrer fitxatge d’Oriol Soler per la seva revista Sàpiens?

Portada del número de desembre de la revista Sàpiens

Alfred Bosch. L’ex-conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha recuperat la seva activitat com historiador i la revista Sàpiens, del grup SOM, propietat d’Oriol Soler, l’ha fitxat com a col·laborador. El primer dels seus articles a Sàpiens ha aparegut en l’exemplar d’aquest mes de desembre, el número 225 d’aquesta publicació que es dedica a la divulgació de la història de Catalunya i universal.

L’article de Bosch es titula “Nedadors al Sàhara, la civilització perduda dels frescos del Tassili” i l’explica així: “Al mig del desert, al sud d’Algèria, hi ha un dels museus més importants del món. Més de cinc mil pintures murals d’entre 12.000 i 2.000 anys d’antiguitat, que generen tanta admiració com intriga”.

El 9 de març, Alfred Bosch va cessar com a conseller després que es fés públic que el seu cap de gabinet, Carles García, havia estat acusat d’assetjament sexual al departament. La comissió de garanties d’ERC, el partit de Bosch, va arxivar l’expedient que li havia obert i no li va imposar cap sanció perquè va considerar que amb la seva dimissió ja havia assumit les màximes responsabilitats polítiques que se li podien exigir. L’octubre passat, es va incorporar com a professor a la Universitat Oberta de Catalunya. Nascut el 1961, va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va doctorar en Història a la de Universitat de Barcelona.

Oriol Soler és un dels cervells impulsors des de l’ombra del procés independentista. Vinculat a ERC, està sent investigat per haver col·laborat en el desviament de diners públics per finançar aquest procés i les despeses generades a l’estranger pels dirigents polítics que van fugir després de la proclamació de la independència de Catalunya el 27 d’octubre de 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides