Els familiars dels avis de Tremp pensen denunciar “si no hi ha explicacions convincents”

La residència, intervinguda per la Generalitat des del 28 de novembre, ha registrat 60 morts, el 42% dels residents

Entrada a la residència de Tremp

El brot de Covid-19 que des de fa un mes afecta la Residència Fiella de Tremp ha causat una altra mort en les darreres hores, de manera que el total d’usuaris del centre que han perdut la vida des de l’inici del brot arriba a 60. Un 42% dels residents, des que es va declarar el brot a mitjans del mes de novembre. Suposa l’1% de la població de la capital del Pallars Jussà, on hi viuen 5.800 persones.

Segons dades del Departament de Salut, hi ha 17 usuaris que continuen sent positius, dels quals 10 es troben al centre, 6 estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars i un altre ha estat traslladat fora del centre.

Diversos familiars de residents que han estat víctimes de la Covid-19 mostren la seva indignació per una situació que, diuen, s’hauria pogut gestionar millor, i es preparen per emprendre accions legals si no obtenen explicacions convincents.

Segons publica NacióDigital, familiars de residents s’estarien organitzant per denunciar. Carreguen contra el patronat de la Fundació Jaume Fiella, a càrrec del Bisbat d’Urgell i que gestionava el geriàtric abans de la intervenció del Govern. Asseguren que s’han desatès els ancians.

També denuncien que no es van seguir bé els protocols d’aïllament, una crítica que coincideix amb els arguments donats pel Departament de Salut a l’hora d’explicar els motius de l’alta incidència del virus en aquest centre en les darreres quatre setmanes. L’executiu català va denunciar “mancances” que s’haurien agreujat per la incapacitat de substituir la totalitat del personal de baixa afectat pel virus.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari