L’absència d’Esquerra aigualeix la festa de Carles Puigdemont

L'expresident reclama "un desbordament democràtic" per la independència i Aragonès insisteix en el partidisme

Puigdemont, des de Brussel·les
Puigdemont, des de Brussel·les

A les portes d’unes eleccions i amb l’independentisme dividit, el Consell per la República ha celebrat la seva assemblea fundacional amb la remarcable absència d’ERC i un protagonisme gairebé total de l’expresident Carles Puigdemont.

En aquest context, Puigdemont ha presentat el full de ruta cap a la independència que, al seu entendre, hauria de tenir el consens de tot el moviment. Proposa una “pauta efectiva per a la unificació estratègica” dels partits independentistes per “vèncer el poderós estat espanyol a través del desbordament democràtic”.

“La independència la vam proclamar, però no la vam fer efectiva”, ha dit en referència a l’1-O. En aquest sentit, s’envia un missatge a ERC, que reclama no viure permanentment en el record de fa tres anys.

Per la seva banda, el coordinador nacional d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que l’assemblea fundacional de representants del Consell per la República d’aquest dissabte s’hauria d’haver ajornat a després de les eleccions del 14-F. Era, diu, el més “adequat i prudent” per “evitar que s’utilitzés com una qüestió electoral”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’absència d’Esquerra aigualeix la festa de Carles Puigdemont”

Deixa un comentari

Notícies més llegides