Joan Guàrdia, nou rector de la Universitat de Barcelona

L’independentisme guanya les eleccions a la universitat més gran de Catalunya

Joan Guàrdia serà el nou rector de la Universitat de Barcelona. L’actual, Joan Elias, ha resultat derrotat per una candidatura amb tot el suport de l’independentisme. Amb una participació de només el 25,13% dels poc més de 54.000 votants potencials, Guàrdia s’ha imposat de forma clara a l’obtenir el 54,28%, una clara majoria.

Guàrdia, professor a psicologia, ha tingut al darrera l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb Agustí Alcoberro i Jordi Matas en el seu equip, entre d’altres, ha resultat victoriós. Fa una setmana, en la primera volta, Guàrdia ja va estar a punt de ser proclamat vencedor, però es va quedar a les portes al no arribar al 51% (va tenir el 49,65%), per la qual cosa la UB ha anat a una segona volta.

Amb un cens de poc més de 54.000 electors, la majoria alumnes, Guàrdia ha guanyat en tres del col·legis, professorat contractat i visitant, alumnat i Personal d’Administració i Serveis (PAS), mentre que Elias (professor d’àlgebra), que intentava la reelecció, només ha guanyat en la urna del Professorat Docent Investigador (PDI), però la diferència ha estat molt minsa (62 vots populars). Guàrdia bàsicament s’ha fet molt fort amb l’alumnat on gairebé ha doblat, confirmant la tendència de suport de l’alumnat de la primera volta. Segons els estatuts de les eleccions de la UB, el PDI compta amb el 51% del vot ponderat, mentre que l’altre corpus de professorat i el PAS tenen un 9% cadascun. L’alumnat, per la seva part, representa el 30% dels vots.

Sense la ponderació, o sigui amb el vot directe, Guàrdia ha obtingut 7.863 vots. Elias, per la seva part, s’ha quedat amb 5.264, molt lluny per provocar un canvi respecte a la primera volta, malgrat que Elias ha rebut el clar suport del tercer candidat, el professor de Dret David Vallespín.

Amb aquests resultats, l’independentisme pretén controlar una de les institucions acadèmiques més importants no sols catalanes, sinó que el seu prestigi és internacional.

La candidatura de Guàrdia porta en el seu programa el suport als polítics empresonats o bé encausats, amb la qual cosa la candidatura d’Elias mantenia una neutralitat acadèmica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides