‘El senyor Ramon’ era un invent electoral?

L'entrada a les oficines del Barça

Les eleccions a la presidència del Barça revelen fins a quin punt resulta confús l’univers en el qual s’uneixen les diferents opcions del barcelonisme actiu i de quina manera interactuen entre ells com ha passat amb un experiment comunicatiu iniciativa d’un col·lectiu denominat El Senyor Ramon. El mateix grup s’autodenomina com el “primer Think Tank de la història del Barça. Un espai per pensar i reflexionar al voltant del Barça amb l’objectiu d’influir i transformar el Club en positiu, des de fora”, obert a tots els socis, sòcies, aficionades i aficionats blaugranes.

Encara que va aparèixer mesos enrere, aparentment sense pretensions electorals, ha estat quan s’han convocat les eleccions el moment en què ha reaparegut en forma de congrés virtual desenvolupat des de la seva web al llarg d’aquesta setmana, desplegant un guió temàtic sobre l’eix econòmic, social, esportiu i la qüestió de la catalanitat.

No hi ha hagut estrelles o si n’hi ha hagut han passat desapercebudes, però ha deixat la sensació que el pretès congrés era una forma de donar suport a una determinada candidatura a la vista del format i dels seus missatges, molt alineats amb Víctor Font. Una de les seves fundadores ha estat presentada com a directiva futura de Font, un fet aclarit per El Senyor Ramon justificant que aquest membre ha estat donat de baixa com no podia ser d’una altra manera. L’aparença de neutralitat i la voluntat de construir un ‘think tank’ del Barça no sembla haver anat més enllà d’un invent fred i calculat amb una finalitat electoral que no ha funcionat del tot per no dir res.

Els invents i la sensibilitat al voltant del FC Barcelona solen ser efectius quan no hi ha tant misteri, hi ha identitat, objectius i barcelonistes apassionats. Ja és difícil relacionar la manera d’entendre i sentir el Barça amb un reclam com el nom El Senyor Ramon. Un nom estrany i curiós alhora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides