Quin candidat de JxCat al Parlament ha elogiat Trump en diverses ocasions?

Joan Canadell

Joan Canadell. El número 2 de la candidatura de JxCat al Parlament que encapçala Laura Borràs s’ha mostrat diverses vegades a favor de les polítiques impulsades i els discursos pronunciats per l’actual president dels Estats Units, Donald Trump.

Tal com ha recollit l’usuari de twitter Arqueòleg Glamurós en aquesta xarxa social, Canadell va demanar el 9 de novembre de 2016, dia després de la victòria de Trump contra Hillary Clinton en les eleccions presidencials, que “per prudència” el “món indepe no es situï en contra” del president nord-americà.

Després d’escoltar el discurs que va pronunciar el mandatari estatunidenc arran de la seva victòria electoral, el també president de la Cambra de Comerç de Barcelona va assegurar que “m’ha sorprès molt” que Trump “parlés del potencial d’estat d’Estats Units” i va afegir que “cal que la política en parli enlloc de burocràcia”. També va publicar una imatge elaborada per ell mateix on buscava establir una comparació entre el discurs del president nord-americà i el potencial d’estat que, segons ell, té Catalunya així com la “força econòmica inimaginable” que presenta aquesta comunitat autònoma.

Pocs minuts més tard, Canadell va escriure una altra piulada on remarcava que “entre els Estats Units i Catalunya que ha visualitzat Trump hi ha molts més punts d’acord que amb Espanya” i afirmava que “el potencial no és de dretes o esquerres, només persones”.

Així mateix, el febrer de 2018, el candidat de JxCat a la cambra catalana es va mostrar a favor de la política econòmica desplegada per Trump i, de pas, va criticar Espanya: “EEUU viu una transformació ara, l’estratègia de Trump és potenciar l’economia real, les empreses industrials, frenar importacions asiàtiques a base d’American First. En aquest sentit va cap a estratègia Alemanya i Catalunya. L’antítesi era la Hillary més buròcrata com oligarques d’Espanya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides