La restauració retreu al govern que els declara la guerra fins al 14-F

El sector es torna a manifestar contra restriccions de la seva activitat que equipara a un tancament

La consellera Meritxell Budó i el vicepresident Pere Aragonès

El Gremi de Restauració de Barcelona i la patronal Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) han expressat un rebuig categòric a les noves restriccions que el govern de la Generalitat ha imposat al sector per contenir la pandèmia, una setmana abans de les dates nadalenques.

El Gremi ha manifestat que entenen les mesures com una “declaració de guerra” fins al 14 de febrer, la data que està previst que se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya, i que el funcionament intermitent al qual redueix la seva activitat equival a ordenar un tancament.

FECASARM, per la seva part, ha acusat el govern català d’arruïnar el sector, que recorda que depèn en més d’un 60% de la franja nocturna, i de no esforçar-se per cercar alternatives a restriccions com la que impossibilita que aquests establiments serveixin sopars si no són per emportar.

“El virus no es transmet més en funció de l’hora de tancament de les activitats ni existeix cap base científica que recolzi que tancant abans les activitats legals hi ha menys transmissió del virus”, denuncia el president d’aquesta patronal, David López.

Igualment, el Gremi de Restauració, que preveu una allau d’anul·lacions, acusa el govern d’incompetència i reclama la dimissió del responsable de les restriccions en el sector.

Els restauradors han organitzat a les xarxes una mobilització de protesta aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides