El xat de militars que investiga la Fiscalia: “Crec que faig curt afusellant 26 milions”

Membres de la 19a promoció de l'Acadèmia General de l'Aire proposaven repetir la història amb un nou alçament militar

Militars en actiu de l'Exèrcit de l'Aire
Militars en actiu de l'Exèrcit de l'Aire

Alguns militars espanyols retirats membres de la 19a promoció de l’Acadèmia General de l’Aire van mostrar-se d’acord en promoure un alçament militar, segons els fragments del xat que centra una investigació de la Fiscalia, revelats per El País.

Hi destaquen els missatges del general Francisco Beca, del qual ja havia transcendit un comentari del mateix xat en el qual deia que “cal aniquilar 26 milions, nens inclosos”. “Jo confio que surti un altre mata-rojos, però que aquesta vegada no es quedi curt”, hi deia just abans, segons revela la mateixa informació. Aquest general també hi manifestava que “malauradament, només un altre 36, però amb molts més morts per la part roja i separatista, pot arreglar aquesta trista Espanya”. “Que Franco va afusellar molta gent a la guerra i en els anys següents? La meva resposta és que a molt pocs”, hi afegia aquest general que també reiterava: “Crec que faig curt afusellant 26 milions”.

Beca, l’intervinent més citat en aquesta informació, confessa la seva desconfiança en la possibilitat que la política canviï una situació sobre la qual expressa reiteradament el seu rebuig: “El drama és que això ja no ho atura la política. Malauradament aquests fills de puta convertian Espanya en una Veneçuela i la forma d’aturar això és un nou alçament amb les conseqüències que ja coneixem. Als meus 77 anys no sé què collons puc fer”.

Alguns companys de promoció, però, van discrepar de la viabilitat de l’alçament que Beca proposava i es mostraven partidaris de la via política i de contactar el rei Felip VI, cosa que van fer. Un veia l’alçament “inviable” i preveia que, en un termini de dos anys, “la gent reaccionarà i es podrà fer fora aquests governants inútils”. Beca, però, hi oposava una “pega”: “Permetrà el fill de puta del coletas [Pablo Iglesias] i el malparit de Sánchez que el poble voti?”.

Un altre advocava per “sumar forces amb Abascal [el líder de Vox]” si el PP “no reacciona”. Comentaris sobre recórrer al rei Felip VI es van fer un mes abans del que afirmava que s’havia enviat, aquell mateix dia, la carta al cap d’Estat.

No obstant això, també n’hi havia que s’alineaven amb els plantejaments de Beca. “No vull que aquests pocavergonyes perdin les eleccions. No. Vull que es morin tots i tota la seva estirp. Això és el que vull. És demanar massa?”. Recollint el guant del general Beca, el capità Ángel Díaz responia: “Doncs haurem d’anar posant els maons […] Em refereixo als maons del paredón al qual aspira Paco [Beca]”.

Segons El País, molts membres del xat el van abandonar quan va córrer la veu que tenien un talp. Abans, un dels que feia servir pseudònim ja havia alertat als seus companys que “algunes manifestacions podrien ser considerades incitació a la rebel·lió” i que el xat era una plataforma de comunicació indiscreta.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari