El govern català cedeix el Palau de la Generalitat a Puigdemont

ERC no assistirà a la presentació de l'Assemblea de Representants del Consell de la República per considerar-la "partidista"

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Palau de la Generalitat de Catalunya acollirà aquest dissabte la presentació de l’Assemblea de Representants Electes del Consell de la República que farà per via telemàtica l’expresident català, Carles Puigdemont. La consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, va anunciar que s’habilitarà la sala Torres García de la seu del govern de Catalunya perquè Puigdemont presenti el seu acte.

Es dona la circumstància que aquest acte fundacional d’aquesta assemblea s’havia d’haver fet a Argelers (França) però les restriccions del govern francès per fer front a la pandèmia de covid-19 ha fet impossible que l’acte es fes en aquell indret.

La impossibilitat de fer la presentació a França ha fet que es busqués un espai alternatiu, i els organitzadors de l’acte afirmen que ho faran en un espai del Palau de la Generalitat perquè han rebut una invitació, en aquest sentit, per part de la consellera de Presidència.

Aquesta presentació ha tornat a posar en evidència les males relacions entre JxCat i ERC, ja que els republicans ja han anunciat que no participaran de l’acte de Puigdemont en considerar-lo “partidista”.

En aquest sentit, el president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha enviat una carta a Puigdemont en la qual li comunica la decisió dels republicans, argumentant que no participaran en l’acte perquè “no pot ser utilitzat per ningú de manera interessada i partidista”.

En la carta que ha avançat Nació Digital i a la qual ha tingut accés Europa Press, ERC diu que l’Assemblea de Representants Electes del Consell de la República com a òrgan de representació de l’independentisme “cal protegir-lo de les tensions electorals si ens el creiem de veritat i donar-li un impuls perquè comenci a donar els resultats que tots esperem”.

Aquesta no és la primera vegada que el govern de la Generalitat cedeix instal·lacions oficials a Carles Puigdemont, expresident català fugit de la justícia espanyola. Fa un parell d’anys ja es va utilitzar el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on prenen possessió del càrrec els presidents i els consellers del govern català, per presentar el Consell de la República.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “El govern català cedeix el Palau de la Generalitat a Puigdemont”

 1. Queden periodistes a el Triangle? No sabeu que no es diu Puigdemont, es President Carles Puigdemont, com en Montilla per exemple.
  El vostre unionisme franquista us fa fer coses que es nostre ofici no hauria de permetre

  Respon
 2. Em fa vergonya q els politics catalans siguin del pal q siguin, no tingueu la desensia de pensar amb el poble, el poble no perdona. Ho sigui poseuse les piles. ” Em sento enganyada” no tinc els polítics q em mereixo, sou una colla de fantasma, manipulados, embusteros, pocavergonyas.

  Respon
 3. Els d’Esquerra que sempre an predicat la transparència ,la llibertat i asamblearis ,però la realitat és molt diferent ,jo ho he patit durant 20 anys de afiliat a esquerra i amb l’arribada del Sergi Sabrià molt pitjor.
  Fan, lo que criticaven de convergència.
  Peix al cove i la independència aparcada ,perquè ja tenen cadira i l’ase dels cops,que és Madrid. Sensa l’ ase no tenen raó de ser.
  Quina llàstima ,tots i confiabem.
  San venut.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.