Catalunya limita els horaris de la restauració, la mobilitat i les trobades durant el Nadal

Les reunions estaran limitades a un màxim de 6 persones, tret dels dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis, que n’hi podran haver 10 sempre i quan siguin d’un màxim de dues bombolles de convivència

Coronavirus

El vicepresident del govern de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han comparegut aquest divendres en roda de premsa per exposar les noves restriccions que ha aprovat l’executiu català de cara a les vacances de Nadal arran de l’empitjorament de la majoria d’indicadors de la covid-19.

Una de les novetats més importants de les mesures anunciades, que estaran en vigor entre el dilluns 21 de novembre i el dilluns 11 de gener, és la limitació de les trobades i reunions a un màxim de sis persones. No obstant això, el govern català permetrà que per Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis es puguin reunir fins a 10 persones sempre i quan siguin d’un màxim de dues bombolles.

Un dels sectors més afectats per les noves restriccions serà el de la restauració, que només podrà obrir de 7.30h a 9.30h i de 13.00h a 15.30h. Els establiments hauran de seguir mantenint un aforament del 30% a l’interior. Tot i això, estarà permès que els bars i restaurants que fan menjar per emportar puguin obrir entre les 19.00 i les 22.00 (i fins les 23.00 pels repartiments a domicili). És important subratllar també que hi haurà d’haver un màxim de 4 persones per taula o bé un màxim de 6 si són de la mateixa bombolla de convivència. Així mateix, Budó i Aragonès han informat que hi haurà un pla d’inspecció per sancionar els establiments que no compleixin amb les mesures decretades.

El govern català ha explicat també que els bars i restaurants dels centres comercials no podran obrir durant les vacances nadalenques ja que es vol evitar que es faci vida social en aquests espais.

Pel que fa a la mobilitat, l’executiu ha advocat pel confinament comarcal durant tota la setmana. Ambdós membres del govern han explicat que Andorra s’integra a l’Alt Urgell de cara a la mobilitat comarcal. Les úniques excepcions permeses per sortir de la comarca seran visites a familiars i desplaçaments amb la mateixa bombolla de convivència per anar a la segona residència, a un hotel o a una casa rural.  També estarà autoritzat entrar i sortir de Catalunya si és per a visitar familiars.

Altres de les restriccions aprovades són el tancament dels gimnasos que estan dins un centre comercial, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els esports i exercicis de baixa intensitat o la recomanació de limitar l’aforament dels centres de culte a un 30% de la seva capacitat i a un màxim de 1.000 persones.

Tal com va anunciar fa uns dies el propi govern, el toc de quedà es manté les 22.00 i les 6.00, tret de la Nit de Nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23.00.

La resta de les mesures romanen com fins ara. Aragonès ha indicat que el proper 28 de desembre es farà una avaluació de les restriccions adoptades i que “si veiem que les dades evolucionen a pitjor, prendrem noves mesures”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides