Catalunya limita els horaris de la restauració, la mobilitat i les trobades durant el Nadal

Les reunions estaran limitades a un màxim de 6 persones, tret dels dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis, que n’hi podran haver 10 sempre i quan siguin d’un màxim de dues bombolles de convivència

Coronavirus

El vicepresident del govern de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han comparegut aquest divendres en roda de premsa per exposar les noves restriccions que ha aprovat l’executiu català de cara a les vacances de Nadal arran de l’empitjorament de la majoria d’indicadors de la covid-19.

Una de les novetats més importants de les mesures anunciades, que estaran en vigor entre el dilluns 21 de novembre i el dilluns 11 de gener, és la limitació de les trobades i reunions a un màxim de sis persones. No obstant això, el govern català permetrà que per Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis es puguin reunir fins a 10 persones sempre i quan siguin d’un màxim de dues bombolles.

Un dels sectors més afectats per les noves restriccions serà el de la restauració, que només podrà obrir de 7.30h a 9.30h i de 13.00h a 15.30h. Els establiments hauran de seguir mantenint un aforament del 30% a l’interior. Tot i això, estarà permès que els bars i restaurants que fan menjar per emportar puguin obrir entre les 19.00 i les 22.00 (i fins les 23.00 pels repartiments a domicili). És important subratllar també que hi haurà d’haver un màxim de 4 persones per taula o bé un màxim de 6 si són de la mateixa bombolla de convivència. Així mateix, Budó i Aragonès han informat que hi haurà un pla d’inspecció per sancionar els establiments que no compleixin amb les mesures decretades.

El govern català ha explicat també que els bars i restaurants dels centres comercials no podran obrir durant les vacances nadalenques ja que es vol evitar que es faci vida social en aquests espais.

Pel que fa a la mobilitat, l’executiu ha advocat pel confinament comarcal durant tota la setmana. Ambdós membres del govern han explicat que Andorra s’integra a l’Alt Urgell de cara a la mobilitat comarcal. Les úniques excepcions permeses per sortir de la comarca seran visites a familiars i desplaçaments amb la mateixa bombolla de convivència per anar a la segona residència, a un hotel o a una casa rural.  També estarà autoritzat entrar i sortir de Catalunya si és per a visitar familiars.

Altres de les restriccions aprovades són el tancament dels gimnasos que estan dins un centre comercial, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els esports i exercicis de baixa intensitat o la recomanació de limitar l’aforament dels centres de culte a un 30% de la seva capacitat i a un màxim de 1.000 persones.

Tal com va anunciar fa uns dies el propi govern, el toc de quedà es manté les 22.00 i les 6.00, tret de la Nit de Nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23.00.

La resta de les mesures romanen com fins ara. Aragonès ha indicat que el proper 28 de desembre es farà una avaluació de les restriccions adoptades i que “si veiem que les dades evolucionen a pitjor, prendrem noves mesures”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.