La Fiscalia investiga el xat on militars jubilats parlaven sobre “afusellar 26 milions de fills de puta”

La investigació sobre la presumpta comissió d'un delicte d'odi determinarà en primer lloc si hi ha involucrats militars en actiu

La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i el president del govern, Pedro Sánchez
La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i el president del govern, Pedro Sánchez

La Fiscalia de Madrid ha decidit investigar el xat de militars retirats on es va parlar sobre “afusellar 26 milions de fills de puta”, entre altres comentaris que el Ministeri Públic considera que contraris a l’ordre constitucional i que inclouen “al·lusions velades a un pronunciament militar”.

En el xat, del qual formaven part comandaments retirats de la 19a promoció de l’Acadèmia General de l’Aire, es va discutir “la possibilitat d’un pronunciament militar amb el suport del rei”, va explicar a la Cadena SER José Ignacio Domínguez, un integrant de la promoció.

La Fiscalia s’ocuparà de determinar si van participar-hi militars en actiu, en primer lloc, per bé que ja disposa dels noms dels intervinents, facilitats pel Ministeri de Defensa, i que la investigació s’enfoca sobre la presumpta comissió d’un delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal. Aquest delicte es refereix, entre altres punts, també a la incitació a l’hostilitat i a la violència, així com a la producció, elaboració i la possessió, amb la finalitat de la distribució, de continguts idonis per incitar a l’odi, l’hostilitat o la discriminació.

Els continguts del xat, revelat pel diari digital Infolibre, van ser objecte d’una denúncia per part del Ministeri de Defensa per si les converses reflecteixen fets constitutius de delicte. En particular, perquè considerava que els autors “podrien atribuir-se la condició de militars en actiu, sense ser-ho”, la qual cosa constituiria una usurpació de funcions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides