El ‘mantra’ de l’amnistia no té cap possibilitat de prosperar

Els partits i les entitats independentistes fa molts mesos que parlen d’impulsar una llei d’amnistia al Congrés dels Diputats per fer net en el conflicte de Catalunya amb l’Estat i poder negociar sense represaliats, presos ni exiliats. Els comuns, per la seva banda, han insistit a modificar el delicte de sedició per provocar la sortida dels presos independentistes i relaxar la taula de diàleg, idea que Podem ha comprat com a solució per acordar amb el PSOE.

Però des de Catalunya, quan se’ls ha preguntat als comuns què en pensaven d’una amnistia, sempre s’hi han mostrat a favor, però dubtant de la seva viabilitat. I tenen una part de raó, atès que per més que els independentistes portin una llei d’amnistia al Congrés, no hi ha una aritmètica que permeti que pugui ser aprovada.

Tot i amb això, la volen seguir impulsant, i ara han acabat d’embolicar els comuns –i ja veurem fins a quin punt a Podem– perquè se sumin a la petició d’aquesta llei d’amnistia, una trampa que no farà cap altra cosa que donar munició a la dreta contra el Govern espanyol i l’esquerra estatal, i de la qual ara no saben com sortir-se’n sense quedar situats al costat del PSOE i de la dreta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides