El dispositiu policial dels talls de la Meridiana ha costat 340.000 euros

La Guàrdia Urbana considera cada cop més difícil evitar en aquestes protestes riscos contra la integritat física de les persones i els béns

El tall de la Meridiana
El tall de la Meridiana

Un informe policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona, revelat aquest dijous per La Vanguardia, xifra entre els 1.500 i els 3.000 euros diaris la despesa de l’Ajuntament de Barcelona en el dispositiu d’ordre públic desplegat al voltant d’aquesta protesta independentista, convocada diàriament -excepte durant el període de confinament més estricte per la pandèmia- des de l’octubre del 2019.

La despesa, que varia en funció de si es tracta de dies laborables, festius o de pont, suma els darrers 14 mesos 340.000 euros, segons la mateixa informació, que també reflecteix que la Urbana preveu que els problemes s’incrementin durant les dates nadalenques.

L’informe assenyala, a més, que els veïns i comerciants de la zona, perjudicats per la protesta, “cada cop expressen de manera més vehement” la seva disconformitat amb els talls i que “cada cop és més difícil poder evitar riscos contra la integritat física de les persones i els béns”.

Així mateix, la Urbana destaca que el fet que hagi de destinar al tall quatre de les cinc patrulles que té al districte de Sant Andreu deixa només una patrulla per atendre altres necessitats i, en aquest sentit, es refereix a conflictes que s’estan “enquistant”.

L’informe conclou que els talls de la Meridiana constitueixen un ús “abusiu” del dret de manifestació, perquè s’exerceix de manera continuada i durant un temps que troba “excessiu”, perjudicant els veïns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides