Quatre anys i mig de presó per a Dani Gallardo per les protestes de la sentència de l’1-O a Madrid

El tribunal el considera culpable de desordres públics i d'atemptat contra l'autoritat

Dani Gallardo ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó per les protestes de la sentència de l’1-O a Madrid. El jove gadità va passar més d’un any en presó preventiva i va ser alliberat després del judici. L’Audiència de Madrid ha fet pública avui la sentència i assumeix la tesi de la fiscalia segons la qual Gallardo va agredir un agent de la policia espanyola. El ministeri fiscal demanava fins a sis anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions greus.

L’advocat de Gallardo, Karim Benamar, ha declarat que la condemna “no se sosté jurídicament” i assegura que la causa té implicacions polítiques. Benamar lamenta que la sentència es basi en testimonis policials “contradictoris” i no tingui en compte alguns fets, com que l’agent afectat no hagi pogut acreditar degudament les lesions.

Ara la defensa recorrerà la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. “Hem perdut la primera batalla de manera demolidora, però encara queda molt recorregut”, ha afirmat l’advocat.

Gallardo, de 23 anys, va ser detingut el 16 d’octubre de 2019 arran de les protestes per la sentència de l’1-O a Madrid. El jove sempre ha negat els fets i va dir al judici que no participava de les protestes ni formava part de cap grup antisistema, fet que va comportar que el Moviment Antirepressiu de Madrid se’n desvinculés.

Segons el relat de la Fiscalia, mentre un dels agents l’intentava retenir “l’acusat el va colpejar per l’esquena i de manera violenta amb un pal de fusta d’uns 90 cm de llarg i 7 d’ample amb sis claus que el travessaven” en dues ocasions al casc de l’agent.

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari