Incís Films tancarà 2020 amb uns contractes amb la CCMA que li han proporcionat 567.000 euros

La productora vinculada a Jordi Cabré, nebot de Xavier Trias, ha quadruplicat els ingressos procedents de la Corporació després que TV3 emetés el seu documental sobre els familiars dels presos independentistes

Promoció del passi del documental 'Un procés dins el procés' d'Incís Films a TV3

Incís Films va afegir, el passat 22 d’octubre, 165.000 euros als diners que ha ingressat aquest 2020 pels seus contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Amb aquest contracte, per vuit capítols de la tercera temporada a TV3 del programa L’Ofici de viure, la productora vinculada a Jordi Cabré, nebot de l’ex-alcalde de Barcelona Xavier Trias, tancarà l’any amb uns ingressos procedents de la CCMA de 567.000 euros. Aquesta quantitat multiplica per quatre els 142.801,75 euros que va cobrar el 2019 pels seus programes i documentals emesos per TV3. Precisament, l’emissió l’any passat de dos documentals pol·lèmics –Un procés dins el procés i Mossos: llums i ombres– va suposar la inflexió en la tendència en la relació contractual i econòmica entre Incís Films i la CCMA.

Els anys 2016 i 2018, Incís Films només va contractar amb la CCMA la producció per TV3 de 13 capítols de L’Ofici de Viure, la versió televisiva del programa amb el mateix nom que Gaspar Hernández dirigeix i presenta a Catalunya Ràdio des de fa 14 anys.  El 2016 va cobrar 242.997 euros i el 2018, 242.718. El 2017 només va cobrar 15.000 euros per la seva participació en la coproducció Imaginar un país. El congrés de cultura catalana.

El salt en els ingressos procedents de la CCMA es va produir després del passi dels dos documentals emesos al programa Sense Ficció, l’any passat. Un procés dins el Procés, dirigit per Gaspar Hernández, va costar 72.000 euros i es va emetre el 9 d’abril. Mostrava “el procés psicològic i emocional que estan fent les famílies dels presos”. La promoció del reportatge destacava que “és la primera vegada que en un documental les famílies expliquen des de la intimitat de casa seva les eines psicològiques que han adquirit durant els últims mesos per afrontar la realitat i ser més resilients”. El contracte entre la CCMA i la productora per la realització de Mossos: llums i ombres es va signar el 5 de juny per un valor de 70.000 euros. La polèmica va esclatar per l’aparició de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol en aquest documental. L’escàndol va obligar als seus responsables a incloure un rètol al final de la seva emissió en què es deixava constància que algunes de les persones entrevistades estaven en desacord amb la participació de Pujol.

I després de la polèmica van arribar els encàrrecs: Quatre capítols especials de L’Ofici de Sobreviure vinculats a la pandèmia (129.994,92 euros), documental L’altra cara del vi (71.986,80 euros), 13 peces audiovisuals de temàtica mediambiental per a difusió multiplataforma de La Súper Col (200.000,06 euros) i els vuit capítols nous de la tercera temporada de L’Ofici de viure (165.000 euros). La Súper Col es va estrenar el passat 13 de novembre. Els nous capítols de L’Ofici de viure encara no estan programats a la graella de TV3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides