Vergés insta al Bisbat d’Urgell a assumir responsabilitats en el cas del geriàtric de Tremp

La consellera defensa l'actuació del Departament de Salut des de la notificació del primer cas positiu en el centre

La consellera Alba Vergés
La consellera Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha instat al Bisbat d’Urgell, que ostenta la representació majoritària del patronat de la residència Fiella de Tremp, a assumir la seva part de responsabilitat amb relació a la situació que pateix aquest geriàtric del Pallars Jussà, on ja es comptabilitzen més de 55 residents morts per Covid-19 durant la segona onada de la pandèmia.

Vergés ha apel·lat, durant la seva visita aquest dimarts a la capital trempolina, a la “col·laboració de manera coordinada i conjunta” per poder recuperar la normalitat del centre. D’aquesta manera, ha respost al vicari general de la diòcesi d’Urgell i membre del patronat, Josep Maria Maurí, que ha eludit qualsevol mena de responsabilitat sobre el que considera que va ser “una gestió modèlica i exemplar” de la residència que, segons ha indicat, es va veure entorpida per la intervenció del geriàtric per part del Departament de Salut.

La titular de Salut del govern de la Generalitat ha reiterat en diferents ocasions, durant la seva compareixença davant els mitjans, que el seu departament va actuar correctament el 19 de novembre arran la notificació que una treballadora del centre havia estat diagnosticada com a positiva de la Covid-19.

Segons Vergés, a partir d’aquell moment “van acompanyar a l’entitat gestora en l’activació dels plans sectorials i de contingència establerts per a les residències de la tercera edat per a aquesta pandèmia”.

La conselleria va trigar deu dies a decidir el canvi de la titularitat de la gestora de l’equipament. Finalment, el 28 de novembre va lliurar la seva gestió a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). Una data que, per cert, no coincideix amb la comunicada per Mauri, que en una entrevista a TV3 va parlar del dia 26 a la tarda.

Sobre el temps transcorregut fins a la intervenció, Vergés ha manifestat que és un període que acostuma a ser l’habitual durant aquests casos, “ja que d’entrada s’actua conjuntament amb els seus gestors”. Així i tot, ha deixat anar que “els plans i els protocols establerts estan per fer-los complir”.

Finalment, la consellera ha comunicat que aquest dimarts hi ha a la residència catorze interns positius i que onze més romanen ingressats a l’Hospital de Tremp. El nombre de defuncions s’eleva a 55, i 55 més es troben recuperats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.