Antonio Baños justifica l’assetjament ultra contra un restaurant

L'excap de llista de la CUP i dirigent de l'ANC afirma que l'establiment va cometre una il·legalitat vulnerant drets dels clients, assumint la versió de qui va assenyalar-lo

Antonio Baños
Antonio Baños

Antonio Baños, el dirigent de l’ANC que va ser cap de llista de la CUP el 2015, ha justificat les pintades ultra contra un restaurant italià de Barcelona, aparegudes després que l’establiment patís durant els darrers dies diversos actes d’assetjament iniciats arran de la queixa d’un client que va assegurar que no l’havien atès en català.

En concret, el també exdiputat cupaire ha reaccionat a una piulada de la directora adjunta d’Eldiario.es, Neus Tomàs, la qual havia comentat que “els qui no mereixen viure aquí són els supremacistes autors d’aquesta pintada”.

Baños ha respost: “O, dit d’una altra manera: pintades perquè una pizzeria va cometre una il·legalitat vulnerant drets dels clients“. D’aquesta manera, el dirigent de l’ANC no només s’ha posicionat a favor de la persona que va assenyalar l’establiment, assumint la seva versió dels fets, sinó que ha acusat de cometre una il·legalitat a la víctima de l’assetjament, que ha denunciat que rep amenaces, falses comandes i atacs a la reputació del local mitjançant puntuacions i comentaris per internet.

“Crec que la denominació constitucional pel català és llengua oficial, no llengua supremacista. Voler-ho utilitzar doncs (fins i tot en el cosmopolita acte de demanar pizza) no seria supremacisme, és oficialisme”, ha ironitzat Baños.

El dirigent de l’ANC, però, no ha fet cap esment del fet que les pintades incloïen lemes ultranacionalistes i xenòfobs com “33”, que vol dir “Catalunya Catalana”, i “Parla català o emigra”, així com “A Catalunya, en català”.

Quan un usuari li ha recordat que la pizzeria no va cometre cap il·legalitat perquè, segons va establir el Tribunal Constitucional sobre la llei catalana de Consum, els encarregats d’un negoci no tenen cap obligació de conèixer el català, a diferència del cas dels treballadors de les administracions, Baños ha replicat que “és un dels motius de ser indepe. I sí, tens dret a demanar una pizza en català. I no, no tenen dret a fer-te fora de la pizzeria per parlar català”, insistint en la suposada discriminació del client que va desfermar l’assetjament contra el restaurant.

(Visited 8.220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari