Quina periodista catalana ha demanat empara a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya?

Anna Grau. Ho ha fet després de la campanya d’insults i amenaces que ha patit a través de les xarxes socials arran de la seva participació, el passat 23 de novembre, al programa Quién educa a quién, de TVE. En aquest programa, on es va debatre la nova llei d’Educació, coneguda com a Llei Celaá, Anna Grau va defendre el bilingüisme a l’escola catalana i va alertar de la fractura de la convivència a Catalunya. Els atacs contra ella van augmentar encara més després que publiqués un article a theobjective.com on denunciava que la Plataforma per la Llengua havia espiat il·legalment els nens d’una cinquantena d’escoles catalanes per saber quina llengua parlen quan surten al pati.

La periodista considera que l’allau d’insults i desqualificacions que va patir potser va començar de forma espontània però que “immediatament va prendre la forma d’una estratègia organitzada d’assenyalament” en la qual hi han participat personatges tan destacats com Beatriz Talegón, ex-candidata de JxCat a les eleccions europees i amb espais d’opinió habituals a TV3 i El Nacional, entre d’altres. Ho explica en el document “De l’oasi al gulag català” que ha fet arribar a l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), de les quals n’és membre. Ha demanat empara a aquestes dues entitats i ha volgut que la seva denúncia arribi a “d’altres col·legis, sindicats i associacions de periodistes, a la direcció de RTVE, al Defensor de l’Audiència d’aquest organisme, a la comissió de control parlamentari de RTVE i a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya”.

Entre les persones que han insultat i amenaçat a Anna Grau els darrers dies hi ha Joan Puig, ex-diputat d’ERC i editor del digital La República, Albano-Dante Fachín, ex-diputat de Catalunya Sí que es Pot, també abonat a les tertúlies de TV3 i columnista d’El Món, i Jair Domínguez, presentador estrella dels programes diaris de Catalunya Ràdio i TV3, El búnquer i Està passant.

Anna Grau acaba el seu informe dient que aquesta realitat no és nova a Catalunya i que forma part de la quotidianitat de molts professionals de la comunicació i que el seu cas “demostra la voluntat d’imposar a tota Espanya la mateixa estratègia d’acoquinament, intimidació, desqualificació i cacera política de qualsevol veu dissident, amb més sanya com més incapaç s’és de confrontar els seus arguments i raons”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

3 comentaris a “Quina periodista catalana ha demanat empara a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya?”

  1. Les mentides tenen empara en el Col·legi de periodistes? S’ha mort el periodisme? Només val dir fakes per guanyar diners i prou? Quina llàstima i els periodistes de veritat no troben feina…. País

    Respon
  2. Podrien vostès incloure en aquesta mena d’article els insults que diuen que va rebre?
    Hi posen noms sense especificar les paraules exactes que ha dit cadascú.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides