Núria Marín, investigada pel cas del Consell Esportiu de L’Hospitalet

L'alcaldessa de l'Hospitalet ha conegut la seva imputació després de declarar durant unes tres hores davant la UDEF

Núria Marín
Núria Marín

Núria Marín ha anat a declarar aquest dijous en el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet i ha sortit de la comissaria de la Verneda, a Barcelona, com a investigada per la presumpta comissió dels delictes de malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir un delicte.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat forma part, així doncs, de la llista de més de quinze investigats per aquest cas. El jutge està investigant si hi ha hagut una malversació de cabals públics, com va denunciar el regidor Jaume Graells, també del PSC, el passat mes de juny.

Els principals implicats són els també regidors socialistes Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, i el director del Consell, Eduard Galí, els quals foren detinguts i posats en llibertat després de declarar davant del jutge, que manté una discreció molt acurada sobre el cas, segons expliquen fonts properes a la investigació.

Marín havia estat citada per la Unitat Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) i, al final de la seva declaració, ha estat detinguda preventivament fins que se li ha comunicat que passava a estar investigada per tres delictes: malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir un delicte. Tot seguit ha quedat en llibertat. La investigació per la presumpta omissió està relacionada amb el fet de no haver denunciat les presumptes irregularitats quan Graells li va explicar que el Consell Esportiu de L’Hospitalet tenia una caixa B per pagar retribucions a col·laboradors.

Entre els investigats també hi ha Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat. El Consell Esportiu de l’Hospitalet, malgrat ser una entitat privada, es nodreix de fons públics, un total de 300.000 euros anuals, la majoria procedents de l’Ajuntament, però també de la Generalitat.

En una compareixença davant dels mitjans aquest dijous al vespre, la política ha avançat que no pensa dimitir i també ha anunciat que reclamarà aquest divendres comparèixer aviat davant de la jutge que instrueix el cas i ha rebutjat les acusacions de no haver actuat quan va tenir coneixement de les possibles irregularitats.

(Visited 252 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari