La investigació sobre la xarxa Charisma assenyala negocis d’Oleguer Pujol

L'Agència Tributària connecta quatre inversions immobiliàries a Panamà del fill petit de l'expresident amb una trama de blanqueig

Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

L’Agència Tributària ha detectat vincles entre la suposada trama d’evasió i blanqueig del financer Alejandro Pérez Calzada, la denominada xarxa Charisma, i Oleguer Pujol Ferrusola, el fill petit de l’expresident català Jordi Pujol.

En concret, segons publica El Confidencial, ha trobat indicis que identifiquen Oleguer Pujol com el presumpte promotor d’almenys quatre projecte immobiliaris mitjançant una empresa pantalla de Panamà, entre els quals dos gratacels.

Es tracta d’una investigació de l’Audiència Nacional sobre la presumpta comissió d’evasió fiscal i blanqueig de diners d’almenys mig miler de contribuents, per a la qual s’apunta que es van dipositar actius a Andorra i Suïssa i es van efectuar inversions immobiliàries, com les d’Oleguer Pujol, mitjançant societats pantalla.

La mateixa informació explica que Oleguer Pujol formava part d’un subgrup d’empresaris sobrenomenat els quesitos, mentre que Pérez Calzada era dels lysandre, segons correus intervinguts. Són noms relatius a Lysandre, una societat creada a Luxemburg per un testaferro de Pérez Calzada, i Isla Quesito Headquarters Corporation, amb seu a les Bahames i administrada per Daniel Costa, amic d’Oleguer Pujol.

Els investigadors atorguen un paper principal al benjamí dels Pujol Ferrusola, ja que destaca com un dels intervinents més actius pel que fa a l’enviament de correus sobre les inversions panamenyes sota sospita, afegeix El Confidencial. De fet, el distingeixen d’altres inversors que es van limitar a aportar diners als quatre projectes i l’assenyalen com a promotor de les inversions i soci de la xarxa Charisma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides