Expedient de Protecció de Dades a vuit centres que van preguntar als alumnes si eren independentistes

Set instituts i la UdL poden ser sancionats per fins a cinc infraccions

Universitat de Lleida
Universitat de Lleida

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador a la Universitat de Lleida i a set instituts que van preguntar a alumnes sobre la seva adhesió a l’independentisme, publica El Mundo.

La pregunta, inclosa en una enquesta realitzada el novembre del 2019, era: “Fins a quin punt T’IDENTIFIQUES amb: 1. El moviment independentista 2. El Moviment NO independentista”.

Als alumnes, que cursaven segon, tercer i quart d’ESO en centres de l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona, Girona i Morell, se’ls proposava  respondre puntuant de l’1 al 5 la seva identificació amb l’independentisme, després de respondre qüestions similars sobre la llengua i la cultura.

El Departament d’Educació, que encapçala el conseller Josep Bargalló (ERC), va justificar l’enquesta emmarcant-la en un estudi sobre la integració lingüística de l’alumne, finançat pel Ministeri d’Economia i dirigit per la Universitat de Lleida (UdL), però les queixes d’alguns pares i denúncies d’activistes per l’escola bilingüe davant la Generalitat i el Ministeri d’Educació van aturar l’enquesta, explica també El Mundo.

Protecció de Dades, segons la mateixa informació, podria imposar sancions per un màxim de cinc infraccions: recollida deslleial de dades, no fer efectiu el dret d’informació en la recollida de dades, no analitzar els riscos i l’impacte de recollir les dades, i no permetre la supervisió de l’enquesta per un delegat especialitzat en protecció de dades.

(Visited 214 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari