Expedient de Protecció de Dades a vuit centres que van preguntar als alumnes si eren independentistes

Set instituts i la UdL poden ser sancionats per fins a cinc infraccions

Universitat de Lleida
Universitat de Lleida

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha obert un expedient sancionador a la Universitat de Lleida i a set instituts que van preguntar a alumnes sobre la seva adhesió a l’independentisme, publica El Mundo.

La pregunta, inclosa en una enquesta realitzada el novembre del 2019, era: “Fins a quin punt T’IDENTIFIQUES amb: 1. El moviment independentista 2. El Moviment NO independentista”.

Als alumnes, que cursaven segon, tercer i quart d’ESO en centres de l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona, Girona i Morell, se’ls proposava  respondre puntuant de l’1 al 5 la seva identificació amb l’independentisme, després de respondre qüestions similars sobre la llengua i la cultura.

El Departament d’Educació, que encapçala el conseller Josep Bargalló (ERC), va justificar l’enquesta emmarcant-la en un estudi sobre la integració lingüística de l’alumne, finançat pel Ministeri d’Economia i dirigit per la Universitat de Lleida (UdL), però les queixes d’alguns pares i denúncies d’activistes per l’escola bilingüe davant la Generalitat i el Ministeri d’Educació van aturar l’enquesta, explica també El Mundo.

Protecció de Dades, segons la mateixa informació, podria imposar sancions per un màxim de cinc infraccions: recollida deslleial de dades, no fer efectiu el dret d’informació en la recollida de dades, no analitzar els riscos i l’impacte de recollir les dades, i no permetre la supervisió de l’enquesta per un delegat especialitzat en protecció de dades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides