Perquè la Fiscalia no ha presentat ja una querella per delictes fiscals contra el Rei emèrit?

El Rei emèrit Joan Carles I

Per una passivitat sospitosa del ministeri d’Hisenda i de la Fiscalia Anticorrupció. Dona la impressió que s’està donant temps al Rei emèrit perquè “regularitzi” el seu deute fiscal amb l’Estat, que es calcul·la en 500.000 euros. Joan Carles ha perdut la inviolabilitat després d’abdicat, segons determina l’article 55 bis de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

La cap de la unitat central de coordinació en matèria de delictes contra la Hisenda Pública de l’Agència Estatal d’Administració Tributària és Caridad Gómez Mourelo. Té, per tant, la responsabilitat de posar en coneixement de la Fiscalia el frau.

El marit de Gómez Mourelo és Miguel Ángel Sánchez, antic cap de gabinet de Rodrigo Rato que ara és advocat del despatx Hogan Lovell, un despatx internacional amb seus a tot el món. És el cap de la secció d’impostos d’aquest despatx.

L’article 305.4 del Codi Penal estableix que l’Administració i la Fiscalia estan obligats a actuar però, si no ho fan, el defraudador pot “regularitzar” el seu deute i quedar exempt de responsabilitat penal. Tal i com van les coses, sembla que Joan Carles de Borbó rebrà el mateix tracte de favor que Jordi Pujol i la seva família.

(Visited 209 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari