La Fiscalia de Lleida investiga les morts per Covid-19 en una residència de Tremp

El compliment dels protocols contra la pandèmia en un centre que suma 42 morts i 92 positius, en el punt de mira

Residència Fiella de Tremp
Residència Fiella de Tremp

La Fiscalia de Lleida ha iniciat una investigació per determinar si una residència de Tremp on han mort 42 persones afectades per la Covid-19 ha seguit els protocols oficials per contenir la pandèmia.

Es tracta de la residència Fiella, l’única per a la gent gran de les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, que suma 92 positius i 42 defuncions -dues durant les darreres hores-, un terç del total de 141 residents que pot acollir, segons les dades oficials de la Generalitat. A més, 42 treballadors del centre són casos positius de Covid-19.

Arran de l’abast del brot, detectat fa tres setmanes, el Departament de Salut va intervenir aquesta residència el passat 28 de novembre i des d’aleshores Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ha rellevat en la direcció la Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella.

La Fiscalia sol·licitarà els pròxims dies documentació sobre l’actuació del centre al Departament de Salut, que va assumir la competència sobre les residències de gent gran després d’una fase inicial de desgavell durant la primera onada de la pandèmia, en la qual el responsable d’establiments com aquests era el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’Ajuntament de Tremp, per la seva part, preveu oferir a partir del pròxim dilluns, 14 de desembre, un altre cribratge voluntari a la població de la localitat per detectar contagiats de Covid-19 asimptomàtics, després que les autoritats municipals hagin considerat un èxit les deteccions del primer.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari