El comitè d’ètica de la Generalitat no és partidari de sancionar Alfred Bosch pel cas d’assetjament sexual al seu departament

La pilota del cas està sobre la taula del govern català, que ha de decidir si amonesta o no l’exconseller

Alfred Bosch

El Comitè Assessor d’Ètica Pública de la Generalitat considera que l’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i l’exsecretària general del departament, Mercè Salvat, no haurien de ser sancionats pel cas d’assetjament sexual que implicava al que va ser cap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, segons informa El Món.

Així ho recull el segon informe del cas que ha publicat aquest organisme del govern català, que subratlla que no es va activar el protocol d’aquest tipus de casos a la conselleria, però assegura que “no es pot inferir de l’anàlisi del propi protocol i dels fets abans exposats el deure del senyor Alfred Bosch, exconseller d’EXI, ni de la senyora Mercè Salvat, exsecretària general d’EXI, d’haver d’activar el protocol”.

Així mateix, l’informe també diu que “no consta, d’acord amb la documentació disponible, que ni l’exconseller, ni l’exsecretària general del Departament d’EXI tinguessin coneixement de conductes concretes que poguessin ser constitutives d’assetjament sexual del cap de gabinet”.

La pilota d’aquest cas està actualment sobre la taula de l’executiu català, que ha de decidir si obre o no un expedient sancionador a l’exconseller català. En aquest sentit, a part del document del comitè d’ètica, el govern català també compta amb un informe elaborat per la conselleria de Funció Pública, en mans de Jordi Puigneró (JxCat), que és partidària d’obrir un expedient sancionador a Bosch.

Amb tot, però, l’informe del comitè d’ètica compta el vot particular de la secretària d’Administració Pública, Anabel Marcos (JxCat), que vol que s’obri l’expedient.

Amb aquest panorama, el vicepresident Pere Aragonès ha advocat per retirar aquest punt de l’ordre del dia del consell executiu d’aquest dimecres i sol·licitar un tercer informe, segons ha avançat l’ARA.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari