Quants expedients han obert els Mossos a Albert Donaire?

Albert Donaire
Albert Donaire

Albert Donaire, rostre de la sectorial de l’ANC Mossos per la República i candidat a les primàries de Demòcrates, acumula almenys cinc expedients disciplinaris als Mossos d’Esquadra del total d’onze sobre els quals va informar, a finals d’aquest mes d’octubre, la divisió d’afers interns del cos policial amb relació a una causa que instrueix el Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona.

D’aquests cinc, tres ja es van resoldre. Un d’ells es va dedicar a diverses de les seves conegudes invectives contra institucions de l’Estat, i va tenir com a resultat set mesos de suspensió. Un altre es va centrar en la difusió d’un fulletó titulat “Espanya versus democràcia” contra jutges, determinats partits polítics i agents dels Mossos, resolt amb quatre mesos de suspensió. Tant o més mediàtica va ser la revelació de dades de la caporala dels Mossos Imma Alcolea -dues sancions de setze dies de suspensió-, amb qui Donaire ha mantingut agres enfrontaments públics.

A més, l’aspirant de Demòcrates té dos expedients pendents d’enllestir. Un d’ells és el relatiu a la publicació a les xarxes socials d’un vídeo on deia que l’Estat podia ser responsable dels atemptats terroristes de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, i que de l’Estat s’ho espera va tot perquè, segons ell, l’1-O havia enviat “terroristes uniformats” a Catalunya. Aquest es troba paralitzat en espera de resolució judicial. El darrer, en fase de tràmit actualment, es refereix als comentaris que va dirigir Donaire contra el fiscal de delictes d’odi de Girona que va promoure diligències contra ell.

L’horitzó professional de Donaire, per tant, s’omple de núvols negres mentre el seu horitzó polític, considerant l’alta probabilitat que Demòcrates no tingui representants al Parlament, ja que no concorrerà a les eleccions ni amb ERC ni amb Junts, no pinta millor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quants expedients han obert els Mossos a Albert Donaire?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides