Illa avisa que els tests de les farmàcies “no són un passaport de seguretat”

La Generalitat també en desaconsella l’ús com a garantia per les celebracions durant el Nadal

Una farmàcia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit que els tests que s’han començat a comercialitzar a les farmàcies aquest dilluns “no són un passaport de seguretat”, motiu pel qual ha assegurat que “no ens eximeixen de les mesures de prevenció: mans, distància personal, mascareta i ventilació”.

En el marc de la presentació de la campanya de Nadal de Sanitat, que busca subratllar les mesures de prevenció contra la covid-19, Illa ha recordat que aquests tests es practiquen a casa i que el pacient ha de tenir una prescripció mèdica per adquirir-lo a la farmàcia.

El titular de Sanitat ha reclamat “prudència” i ha explicat que si el resultat de la prova és positiu, la persona en qüestió s’haurà de fer una PCR per confirmar-lo.

En una línia similar, el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha desaconsellat l’ús de les proves ràpides com a “passaport familiar” de cara a les celebracions de Nadal.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.