Puigdemont carrega contra el “pactisme màgic” d’Esquerra

"Ni la supervivència d'un govern d'esquerres a Espanya ni la lluita contra la dreta justifiquen cap ajornament estratègic"

Puigdemont, a l'Eurocambra
Puigdemont, a l'Eurocambra

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha decidit carregar de valent contra el seu soci de govern, ERC en un article publicat a La Vanguardia i titulat Els acords amb l’Estat i el pactisme màgic. “Ni la supervivència d’un govern d’esquerres a Espanya ni la lluita contra l’extrema dreta justifiquen cap ajornament estratègic. Són les fites polítiques que es marqui com a moviment polític, avalat sempre per àmplies i creixents majories electorals, les que han de guiar l’independentisme a la consecució dels seus objectius”, ha escrit l’ara eurodiputat.

Puigdemont argumenta que “hem de posar en pràctica l’estratègia per a la consecució d’un Estat propi. Una estratègia que no va vinculada a les majories conjunturals que hi hagi al Congrés espanyol, ni tampoc a la seva correlació de forces ideològiques”, en clara referència a l’estratègia d’ERC de contribuir a l’estabilitat de l’executiu del PSOE i Podem i de mantenir viva la taula de diàleg.

Puigdemont també lamenta en aquest article que s’hagi volgut destruir completament el llegat del pujolisme: “Una part del catalanisme va sentir la necessitat obsessiva de matar el llegat polític i d’obra de govern de Jordi Pujol perquè creia que això els ajudaria a guanyar les eleccions”, en lloc d’entendre que sobre aquest llegat, convertint-se en lògics hereus, podrien aportar les seves pròpies bases de la relació amb l’Estat, i així haurien aportat a la generació posterior un fonament encara més sòlid del que havien rebut.

El líder de JxCAT conclou que “pretendre resoldre qüestions estructurals, de fons, aprofitant la debilitat parlamentària d’un govern és d’una ingenuïtat perillosa, que ignora el veritable poder de l’Estat”. Al seu entendre, és “un exercici d’autoengany que potser permet transitar pacíficament d’unes eleccions a unes altres, però que contribueix a la cronificació del conflicte, que és l’escenari on el fort guanya sempre”.

(Visited 221 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari