Quina és l’estratègia de Xavi a les eleccions del Barça?

Xavi Hernández
Xavi Hernández

“La pedra angular del nostre projecte és Xavi”, s’ha cansat de repetir Víctor Font, el precandidat a la presidència del FC Barcelona que també ha reiterat fins a la pesadesa el fet d’haver estat treballant en el seu projecte des de fa set anys. Avui se sap que, contràriament a aquests dos pilars fonamentals de la seva campanya, Xavi Hernández no està ni de bon tros lligat ni està clar que aquesta metòdica planificació, prèvia fins i tot a les eleccions de 2015, li vagi a servir de molt, ja que també han fet un gir els seus objectius, a la vista que les enquestes l’estan deixant enrere, fins i tot les encarregades per ell mateix.

Xavi li està donant llargues ara, just quan comença la campanya de veritat i quant més necessitava aquest ariet, bàsicament perquè Joan Laporta li ha ofert millors condicions econòmiques si ell acaba guanyant les eleccions. En el seu espectre barcelonista de credo independentista, mercantilista, comercial i cruyffista, Laporta i Font comparteixen un espai comú que fins ara ha vingut ocupant Víctor Font en solitari. L’aparició de Laporta a l’últim moment l’obliga a compartir-lo amb totes les de perdre. Molt més ara que Xavi Hernández, la seva millor carta, el deixa tirat.

A menys de 24 hores de la presentació de Joan Laporta, l’altre puntal de l’equip, Antoni Bassas, va sortir a proclamar amb urgència que “Xavi és patrimoni del Barça i no exclusiu de Víctor Font”, una estratègia defensiva i preventiva davant el temor que Laporta pogués avançar que ‘també’ compta amb Xavi en el seu programa electoral.

Xavi ja va ser, en temps de Laporta com a president, el seu admirador, en proporció directa a les successives i generoses ampliacions de contracte signades per ell, per descomptat amb els diners dels socis. Xavi no va dubtar a proclamar que Laporta ha estat el millor president de la història abans de les eleccions de 2010, atenent el dictat dels seus comptes corrents però sense tenir en compte els interminables delictes socials perpetrats per Laporta contra el FC Barcelona.

El gir deixa en evidència la inexperiència de Víctor Font, atrapat en un discurs molt complicat de defensar, i posa al descobert la poca lleialtat i paraula de Xavi, molt a tenir en compte a l’hora d’oferir-li un càrrec de responsabilitat en el futur. Sembla que Xavi va amb els diners més que amb qualsevol candidat. Una opció lliure i legítima que ha quedat prou clara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides