Robles i el JEMAD desacrediten els exmilitars del xat

La Fiscalia demana més informació a Defensa sobre unes converses que reflecteixen temors sobre eleccions arreglades i una "dictadura comunista"

El general Miguel Ángel Villarroya
El general Miguel Ángel Villarroya

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat en una entrevista a la Cadena SER que els exmilitars de la 19ª promoció de l’Exèrcit de l’Aire que parlaven d'”afusellar 26 milions de fills de puta” en un xat “estan causant vergonya als demòcrates d’aquest país”. Robles ha fet aquestes declaracions l’endemà que Defensa remetés el cas a la Fiscalia, que les darreres hores ha demanat més informació al ministeri per estudiar si els fets poden ser constitituis de delicte.

Per la seva part, el general Miguel Ángel Villarroya, cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), ha emès un comunicat, fet poc habitual, remarcant el suport de l’exèrcit espanyol al sistema constitucional i el seu compromías amb la neutralitat política.

En concret, el cap dels exèrcits espanyols hi afirma que les forces armades “compleixen de manera exquisida” la missió que marquen l’article 8 de la Carta Magna i les lleis orgàniques que se’n deriven, a més de recordar que la Constitució “és la norma que els militars hem jurat o promès defensar i la que inspira totes les nostres actuacions”. “Una de les conseqüències d’aquest compromís és la neutralitat política de les nostres forces armades”, conclou Villarroya.

En el xat, el contingut del qual ha revelat Infolibre, els exmilitars de la 21ª promoció de l’Exèrcit de l’Aire no només van parlar d’afusellar votants, sinó que van expressar que la coalició del PSOE i Unidas Podemos deixa Espanya a prop de tenir una “dictadura comunista”, quelcom que van considerar, això sí, que la Unió Europea no permetria. A més, segons el mateix mitjà digital, entre expressions de rebuig al govern -“comunistes, colpistes i proetarres”-, aquests exmilitars també van manifestar el temor sobre la possibilitat que el govern espanyol arregli unes eleccions, i un dels interlocutors va considerar “inviable” un pronunciament militar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides