Mediapro proveeix l’allotjament i connectivitat de l’Administració Oberta de Catalunya

El consorci que vetlla per la implantació digital eficaç dels serveis públics ha adjudicat cinc contractes a Mediacloud per valor de 323.959,31 euros

L’empresa Mediapro, dirigida per Jaume Roures i Tatxo Benet, subministra l’allotjament i la connectivitat a Internet del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), que lli ha adjudicat cinc contractes els darrers tres anys per un valor total de 323.959,31 euros. Aquests contractes figuren al Registre Públic de Contractació i al portal de Contractació Pública de la Generalitat. El primer té data del 18 d’abril de 2017 i va consistir en el desenvolupament del “servei d’allotjament físic i connectivitat a Internet” de l’AOC per 65.400 euros. Un any més tard, el 30 d’abril de 2018, aquest consorci va tornar a contractar Mediapro, en aquest cas sota el concepte de subministrament de “serveis de Centre de Dades per plataforma de negoci”, per 14.999 euros; un euro menys dels que calen perquè un contracte hagi de passar per un concurs públic obert.

Un contracte pel subministrament de serveis de Mediapro a l’AOC per la creació de “plataforma Cloud pel servei Hèstia” es va firmar dos mesos després, el 29 de juny de 2018, i va costar 34.800 euros. El sistema Hèstia és el programa que utilitza l’Administració Oberta de Catalunya per tenir els expedients socials dels ciutadans en format electrònic. Un quart contracte porta data del 2 d’octubre de 2018 i és la renovació per un any més del servei per l’allotjament de dades i connectivitat a Internet per 148.760,31 euros. El 21 de desembre, Mediapro Cloud va aconseguir que li renovessin el contracte pel subministrament de la plataforma de l’aplicació Hèstia al núvol per un any i per 60.000 euros (72.600 euros amb IVA).

El 21 de març de 2017 es va formalitzar el contracte entre el Consorci AOC i Mediapro Cloud, l’empresa del grup Mediapro especialitzada en l’àmbit digital i que utilitza la marca comercial Mediacloud, pel servei d’allotjament de dades i connectivitat a Internet. L’import era de 65.400 euros (79.134 euros amb IVA) i la durada d’un any. Una segona convocatòria per aquest servei va quedar deserta el 25 de juliol de 2018. El pressupost de la licitació tenia un import de 180.000 euros i una durada de 12 mesos. Només s’hi havia presentat Mediapro Cloud i la Mesa de Contractació va proposar que se l’exclogués del concurs perquè es va confondre a l’hora d’entregar la documentació. L’explicació tècnica d’aquesta decisió va ser “exclusió de l’empresa MEDIAPRO CLOUD, SL per haver incorporat al sobre B les millores que d’acord amb el PCAP son criteris de valoració mitjançant xifres o percentatges a través de fórmules i haurien d’haver-se incorporat en el sobre C”. Al portal de Contractació Pública i al Registre Públic de Contractació no hi consta cap contracte posterior per oferir aquest servei. Finalment, però, en una nova convocatòria, l’AOC va adjudicar a Mediapro Cloud aquest servei durant un any més per 148.760,31 euros (179.999,98 euros amb IVA) el 1 d’octubre de 2018.

El contracte sobre el “servei de Centres de Dades per plataforma de negoci” no apareix al portal de Contractació Públic però sí al Registre públic de Contractació, amb data de 30 d’abril de 2018. El 13 de juny d’aquell any es va tancar el termini per presentar ofertes a la convocatòria per la creació de la plataforma Cloud pel servei Hèstia. Només s’hi va presentar Mediapro Cloud. Mediapro es va endur els 100 punts de valoració de la Mesa de Contractació i l’adjudicació del contracte per 34.800 euros (42.108 euros si es comptabilitza l’IVA). El 21 de desembre, Mediapro Cloud va aconseguir que li renovessin el contracte per un any i per 60.000 euros.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya està presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. D’aquest Departament també depèn el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Comunicació (CTTI), que va adjudicar, el 22 de juliol de 2019, “el servei d’aprovisionament i administració d’infrastructures del Centre de Processament de Dades Cloud (‘núvol’) de la Generalitat” a la unió temporal d’empreses formada per Mediapro i COM 2002.  Aquests serveis són els de “cloud computinghosting, contenidors, housing i projectes i suport a aplicacions”; és a dir, provisionament, emmagatzement i allotjament de dades. El termini d’execució del contracte és de 3 anys, prorrogables fins a un màxim de 24 mesos addicionals. La formalització del contracte es va fer l’1 d’agost de 2019 per un valor de 10.277.982,26 euros, que afegint-hi l’IVA va pujar fins als 12.436.358,50 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.