La justícia andorrana arxiva la querella d’Oleguer Pujol contra el digital l”Altaveu’

El fill petit de l'expresident català havia denunciat els delictes de revelació de secret per part de funcionari, violació de secret professional i revelació de secrets

Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

El Tribunal de Corts andorrà ha arxivat la querella que va interposar fa tres anys Oleguer Pujol Ferrusola, el fill petit de l’expresident català Jordi Pujol, contra el diari digital l’Altaveu per haver publicat una informació sobre una investigació de la justícia andorrana al mateix Oleguer Pujol.

Els fets pels quals el petit dels Pujol Ferrusola es va querellar corresponen a l’etapa en la qual aquest mitjà era encara un blog. En concret, va plantejar una querella que perseguia els delictes de revelació de secret per part de funcionari, violació de secret professional i revelació de secrets per la publicació, l’agost del 2017, d’un document judicialitzat sobre moviments bancaris d’Oleguer Pujol, que el mateix mitjà explica que va sorgir de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (UIFAND).

L’Altaveu assegura que van conèixer, gràcies a fonts de Barcelona, l’existència de la querella abans que la batllia, el jutjat andorrà, la comuniqués oficialment. Finalment, després que Oleguer Pujol insistís quan el jutge instructor havia considerat que no hi havia elements per procedir penalment contra la publicació, a principis d’enguany la justícia andorrana va processar el responsable del blog de l’Altaveu per un delicte menor de revelació de secrets. El cas va passar al Tribunal de Corts, però, segons el mateix diari digital, els Pujol van desistir i la Fiscalia va sol·licitar l’arxivament de la causa.

El digital andorrà, que ha defensat durant els darrers tres anys la veracitat i el suport documental de la seva informació, també ha esgrimit el fet que no s’havia decretat el secret de sumari, per la qual cosa les parts intervinents havien pogut accedir a la informació bancària d’Oleguer Pujol inclosa al cas i distribuir-la.

(Visited 184 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari