La taula de diàleg entre governs es reunirà després de les eleccions catalanes

ERC i el govern central coincideixen en la necessitat de desplaçar d'aquest espai de diàleg a la “dreta” de JxCat, segons Vozpópuli

Torra i Sánchez han presidit la primera reunió de la taula de diàleg

La taula de diàleg entre els governs català i espanyol es tornarà a reunir després de les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer, han assegurat a Vozpópuli fonts de vicepresidència del govern català, en mans d’ERC, que també remarquen que “la taula de diàleg és de governs, no de partits”. A més, recorden que “serà el govern que sorgeixi de les urnes qui representi Catalunya”.

Els republicans, amb les enquestes a favor, volen capitanejar la negociació amb l’executiu central i coincideixen amb el PSOE i Unidas Podemos en la necessitat de desplaçar de la mesa JxCat.

Segons aquest diari digital, va ser Unidas Podemos la que va iniciar l’operació d’arraconar els postconvergents. El portaveu dels morats al Congrés, Jaume Asens, va afirmar que Torra estava deslegitimitat per representar els interessos dels catalans en aquestes trobades i creia que l’aleshores president català tenia interessos partidistes que impedien resoldre “el conflicte”, segons la mateixa informació. Des d’ERC també assenyalen que Torra va mirar de torpedinar aquest espai de diàleg demostrant poca disposició a buscar un dia per reunir-se amb el govern de Pedro Sánchez.

D’altra banda, des d’En Comú Podem recorden a ERC que el govern català va poder aprovar els comptes autonòmics gràcies al seu suport, i volen que després dels comicis de febrer apuntalin un front d’esquerres, ja que consideren que JxCat representa una dificultat per a la reconciliació a Catalunya.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari