Banc Sabadell atura la fusió amb el BBVA i vol créixer a Espanya

Les dues entitats no s'han posat d'acord en l'intercanvi d'accions i donen per trencades les converses per la fusió

Un caixer del Banc Sabadell

La fusió entre el Banc Sabadell i el BBVA ha quedat aturada. Les dues entitats ja han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que donen per trencades les negociacions. En la comunicació amb el supervisor, el Sabadell precisa que no s’han posat d’acord en l’intercanvi d’accions entre les dues entitats.

El BBVA assegura que ha estat purament per motius econòmics, però no volen especificar si és perquè el preu que proposava el Sabadell era massa alt o si un cop analitzats al detall els números no els quadraven.

Aquesta fusió hauria generat un grup financer amb més de 950.000 milions d’euros en actius i una mida a Espanya molt similar a la de la unió de CaixaBank i Bankia.

Les converses de la fusió entre BBVA i Sabadell es van saber el 16 de novembre i en els últims dies diverses informacions apuntaven a un acord proper. Havia de ser una negociació curta, de poques setmanes, per decidir si el BBVA i el Sabadell arribaven a un acord. Els equips de totes dues entitats treballaven per pactar un preu i l’equip que hauria d’haver governat la nova entitat.

El Banc Sabadell ha baixat en borsa després d’anunciar que ha trencat les negociacions amb el BBVA. L’entitat presidida per Josep Oliu ha obert la sessió d’aquest divendres amb una caiguda del 12,5%, amb el preu de l’acció a 0,35 euros.

El Banc Sabadell es proposa desenvolupar un nou pla de negoci que prioritzarà el mercat espanyol, de manera que podria estudiar desprendre de TSB, la seva filial britànica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides