Pont de la Constitució sense segona fase

Argimon avança que el toc de queda s'aplicarà "dos o tres mesos" més a Catalunya

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha negat que la segona fase de la flexibilització de les mesures contra la pandèmia de la Covid-19 es pugui iniciar abans del pont de la Constitució, una possibilitat apuntada per la consellera i portaveu del govern, Meritxell Budó.

Argimon ha manifestat en declaracions a TV3 que “hem de ser seriosos” i que s’han de complir els primers quinze dies, encara que incloguin un pont, de manera que la segona fase no s’iniciarà fins al dilluns 7 de desembre. A més, ha defensat com una mesura clau el manteniment del toc de queda “dos o tres mesos més”, adduint una associació entre nit i mobilitat.

El responsable de Salut Pública, així mateix, ha fet una crida a la responsabilitat dels ciutadans per evitar “que els Reis no ens portin la tercera onada” de la pandèmia, i ha reiterat que les reunions nadalenques han d’aplegar un màxim de 10 persones, per bé que el govern estableix el límit en sis. Pel que fa a la flexibilització de l’horari durant el dia de Nadal, Argimon ha manifestat que és una possibilitat, però que la decisió no s’ha pres.

En canvi, ha avançat que establiran criteris i controls mitjançant proves PCR o tests d’antígens perquè els usuaris de residències geriàtriques puguin visitar els domicilis dels seus familiars durant les dates nadalenques.

D’altra banda, ha reconegut que si el govern pogués pagar ajuts com els de França i Alemanya, no s’hauria optat per la reobertura de negocis.

(Visited 175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari