El secretari general de l’Esport es desmarca d’irregularitats a l’Hospitalet

Gerard Figueras queda en llibertat després d'una nova detenció, ara pel cas del Consell Esportiu que esquitxa regidors del PSC

Gerard Figueras
Gerard Figueras

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha negat que ni ell ni l’òrgan que encapçala estiguin implicats en les presumptes irregularitats del Consell Esportiu de L’Hospitalet de Llobregat que es troben sota investigació, després d’haver estat detingut i posat en llibertat aquest dimarts per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional.

Ara es troba en espera de rebre la citació del jutge en una afer on se li atribueix la presumpta comissió de delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d’influències derivats de la suposada participació en una trama de desviament de diners de subvencions al Consell Esportiu de L’Hospitalet. En concret, la UDEF investiga si va ignorar la suposada doble comptabilitat d’aquest consell i va concedir-li, de conformitat amb el tinent d’alcaldia de l’Hospitalet Cristóbal Plaza, subvencions sense control administratiu.

Es tracta del cas de les presumptes irregularitats que esquitxa el PSC de la localitat, pel qual el Parlament de Catalunya ha demanat la compareixença de l’alcaldessa, Núria Marín. Dos regidors socialistes, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, el director de l’ens, Eduard Galí, i deu persones més van ser detingudes i posades en llibertat el juny d’enguany. Estan acusades de falsedat documental, desviació de subvencions, malversació de fons públics i blanqueig de capitals.

En un comunicat publicat per Mundo Deportivo, Figueras ha explicat que es va personar voluntàriament a la comissaria després d’haver estat citat, i que li van comunicar, quan començava a declarar, que estava detingut perquè així obtenia més garanties processals. Figueras hi afirma que va demostrar que ni ell ni la Secretaria General de l’Esport tenen res a veure amb els fets investigats i que la relació entre la Generalitat i el Consell Esportiu de l’Hospitalet es limita a l’atorgament de subvencions que, segons assegura, estan justificades i sotmeses a controls administratius.

Així mateix, hi expressa confiança en el fet que durant la investigació podran demostrar “que és un error” involucrar-hi la Generalitat, “més enllà de la voluntat de desgastar tant la imatge de la mateixa secretaria com la meva persona”. Fa un any, el secretari general de l’Esport va relacionar la seva primera detenció amb el fet que és independentista.

Figueras va ser detingut llavors en el marc de l’operació Voloh per la presumpta malversació de fons públics de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat. En concret, la justícia l’investiga per la suposada concessió fraudulenta de subvencions per un import de dos milions d’euros.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari