Joan Carles I tenia a Suïssa milions en accions d’empreses de l’IBEX-35

La Fundació Zagatka, investigada com a receptora de pagaments opacs, era titular de les participacions

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I de Borbó, va ser accionista d’una desena d’empreses que cotitzen a l’IBEX-35 a través de la Fundació Zagatka, de la qual era beneficiari, revela El Confidencial.

Zagatka, la societat instrumental que presumptament va rebre comissions pagades a Joan Carles I i va proporcionar-li efectiu per a despeses privades, va tancar compres i vendes milionàries d’accions des de comptes bancaris de les entitats Credit Suisse i Lombard Odier entre el 2003 -quan Álvaro d’Orleans la crea- i el 2018, any d’inici de la investigació de la Fiscalia de Ginebra sobre Joan Carles I.

L’anterior cap d’Estat, afegeix la mateixa informació citant nous documents bancaris, disposava de participacions en bancs i empreses com BBVA, Santander, Iberdrola, ACS, Ence, Abertis, Endesa, Acciona i Repsol, i també d’Alstom, Henkel, Carlsberg, Carrefour, Telecom, Sanofi, Bayer, Allianz, Veolia i BHP Billiton, i va amagar la seva identitat gràcies a una trama societària amb testaferros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides