El govern central vol limitar les celebracions de Nadal a un màxim de 6 persones

L’executiu també preveu que el toc de queda sigui de 1 a 6 de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any

Nadal

Reunions de màxim 6 persones durant les Festes de Nadal i toc de queda de 1 a 6 de la matinada les nits del 23 i el 31 de desembre, coincidint amb la nit de Nadal i de Cap d’Any.

Així ho preveu l’esborrany del document Propostes de mesures de salut pública davant la Covid-19 per a la celebració de les festes de Nadal, confeccionat pel Ministeri de Sanitat i que presentarà aquest dimecres a les comunitats autònomes en el marc del Consell Interterritorial de Salut.

El document també recomana que les celebracions es limitin al grup de convivència habitual, que s’evitin o es minimitzin reunions en l’àmbit social i que, en cas de fer-se, siguin d’un màxim de 6 persones i a l’exterior.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat recomana que les cavalcades de Reis i altres esdeveniments que apleguen grans quantitats de persones no se celebrin i que es substitueixin per actes alternatius com cavalcades estàtiques amb control d’accés i que permetin el compliment de les mesures sanitàries.

Per ara, es desconeix si les mesures contingudes en aquest esborrany són recomanacions o mesures de compliment obligatori. Tot i això, la proposta del ministeri diu que cal un “marc comú i clar de mesures que afavoreixi que les recomanacions es fan de forma clara, consensuada i coordinada” per part de les autonomies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides