El govern central vol limitar les celebracions de Nadal a un màxim de 6 persones

L’executiu també preveu que el toc de queda sigui de 1 a 6 de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any

Nadal

Reunions de màxim 6 persones durant les Festes de Nadal i toc de queda de 1 a 6 de la matinada les nits del 23 i el 31 de desembre, coincidint amb la nit de Nadal i de Cap d’Any.

Així ho preveu l’esborrany del document Propostes de mesures de salut pública davant la Covid-19 per a la celebració de les festes de Nadal, confeccionat pel Ministeri de Sanitat i que presentarà aquest dimecres a les comunitats autònomes en el marc del Consell Interterritorial de Salut.

El document també recomana que les celebracions es limitin al grup de convivència habitual, que s’evitin o es minimitzin reunions en l’àmbit social i que, en cas de fer-se, siguin d’un màxim de 6 persones i a l’exterior.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat recomana que les cavalcades de Reis i altres esdeveniments que apleguen grans quantitats de persones no se celebrin i que es substitueixin per actes alternatius com cavalcades estàtiques amb control d’accés i que permetin el compliment de les mesures sanitàries.

Per ara, es desconeix si les mesures contingudes en aquest esborrany són recomanacions o mesures de compliment obligatori. Tot i això, la proposta del ministeri diu que cal un “marc comú i clar de mesures que afavoreixi que les recomanacions es fan de forma clara, consensuada i coordinada” per part de les autonomies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.