La Generalitat avança que el 14-F es podrà votar “sense sortir de casa”

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, assegura que el vot telemàtic des del domicili estarà a l’abast de tothom i no només de les persones confinades per la covid

Eleccions

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha avançat que els catalans podran demanar el vot telemàtic i emetre’l “sense sortir de de casa” en les eleccions catalanes del proper 14 de febrer.

En una entrevista al 324, Solé ha remarcat que es tracta d’un sistema de votació al qual podrà accedir tothom i no només les persones que estiguin confinades per la covid: “Hem rebut la confirmació de la Junta Electoral, que permetrà que les persones que ho vulguin, no només persones confinades o positives sinó qualsevol ciutadà que vulgui votar, puguin sol·licitar el seu vot de forma telemàtica des de casa a través d’un certificat digital i que l’emissió del vot pugui fer-se en el moment en què el funcionari de Correus porti la documentació a casa”. Així mateix, el titular d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del govern català ha afirmat que serà el funcionari de Correus el qui estarà habilitat per custodiar el vot de les persones que decideixin votar amb aquest mètode.

Solé ha indicat que encara no s’han fixat els terminis per votar des de casa, però ha explicat que l’executiu català es planteja  “demanar més marge de maniobra perquè el vot per correu pugui emetre’s més fàcilment, tenint en compte les circumstàncies i el caràcter massiu que segurament tindrà el vot per correu.” Ha subratllat que la presència als col·legis electorals ha de ser “la mínima possible”.

D’altra banda, Solé, que ha reclamat que la campanya electoral sigui “el menys presencial possible”, ha assegurat que es convocarà properament una taula de partits parlamentaris per buscar el “consens” davant les grans decisions i que serà el PROCICAT, que està format per un comitè d’experts, l’òrgan que vetllarà per garantir “la seguretat i la salut, el dret a vot i la legitimitat del procés electoral”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides